5 důvodů, proč si oblíbit montované dřevostavby na klíč

5 důvodů, proč si oblíbit montované dřevostavby na klíč
29.07.2013 10:25

Kolem dřevostaveb se neustále vznáší mnoho otazníků. Na internetu se strhují všemožné diskuze a my se potom o dřevostavbách často dozvídáme něco, co vlastně ani není pravda. Dřevěné domy přeci nemohou mít stejnou životnost, jako ty zděné. S dřevostavbou v zimě protopíte několik tisíc, abyste se vůbec ohřáli. Ale kdepak! V dnešním článku vás přesvědčíme, že realita je jiná. Nevěřte nesmyslným mýtům, které na internetu kolují. Dřevostavby si prostě zamilujete!

Bydlete v novém do jednoho měsíce

Jednou z hlavních výhod dřevostaveb je bezesporu délka výstavby. Postavit zděný dům obvykle trvá rok a více. V případě montované dřevostavby na klíč bydlíte v novém již do 1 měsíce. Samozřejmě záleží na velikosti objektu a také na typu konstrukčního systému. Samotná stavba už potom probíhá hladce, vlastně jako skládačka. Domy ze dřeva se staví na sucho, což výrazně urychluje celý proces. Klasickým „mokrým“ způsobem se staví pouze základy, na které je umístěn rám ze dřeva. Do něj se poté zabudují dělicí příčky a výplně. Po výstavbě je dům připraven ihned k nastěhování, nemusíte čekat, až vyschne.

Pasivní domy

Při zakoupení montované dřevostavby na klíč získáte záruku 30 let na nosnou konstrukci i na střešní krytinu.

Ušetřete na nákladech za vytápění

Podobně jako pasivní domy, i dřevostavby vám výrazně ušetří náklady za vytápění. Ne nadarmo si dřevostavby získaly přídomek nízkoenergetické. Jak známo, dřevo vyniká nízkou tepelnou vodivostí, hůře tedy akumuluje teplo. U dřevostavby tedy ohříváte rovnou vnitřní objem vzduchu, zatímco u zděné stavby nejprve zdlouhavě prohříváte chladné stěny. Montované dřevostavby mají výrazně lepší tepelně-izolační vlastnosti než klasické zděné domy, a to díky 20 + 10 cm silné izolační vrstvě v obvodových stěnách.

Další důvody, proč zvolit dřevostavbu

  • dřevěné konstrukce jsou vysoce odolné vůči požáru
  • dřevostavby se vyrábí ekologicky ze zdravotně nezávadných materálů
  • materiálů široký sortiment domů, moderní design

Montované domy na klíč

Vyberte si ze tří fází výstavby

Cena za montovanou dřevostavbu se liší v závislosti na fázi výstavby. Vy máte na výběr hned ze 3 variant – základní provedení, provedení včetně vnitřní výstavby a provedení na klíč. V základním, tedy nejlevnějším provedení je zvenku vše kompletně hotovo. Uvnitř je nainstalovaná tepelná izolace, obložení, dřevotřískové parapety, elektrický rozvod a sanitární vybavení. Dům je tedy připraven k dalšímu dokončení. Pokud zvolíte variantu na klíč, máte vše bez starostí. Dřevostavba je kompletně hotová zevnitř i zvenku. Stropy i stěny jsou izolovány sádrokartonem. Dokončená je i elektroinstalace včetně vypínačů a zásuvek – už jen zbývá se nastěhovat!

Při stavbě nového domku byste neměli zapomínat ani na kvalitní odvodňovací systémy a instalaci přečerpávací jímky

Hodnocení: +27 Hodnotilo uživatelů: 45 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

Seřadit od nejnovějšího, od nejstaršího, podle oblíbenosti (strukturovaně).

  • Logo Realitní kanceláře Jana 09.03.2018 14:26:26

    My si nechávali postavit dřevostavby na klíč u firmy Mrštný a bydlí se nám naprosto skvěle! https://mrstny.cz/

    reagovat nahlásit | Hodnocení: 1 Hodnotilo uživatelů: 3 Kladně hodnotit Záporně hodnotit
ZpětÚvodní strana » Články » 5 důvodů, proč si oblíbit montované dřevostavby na klíč