5 užitečných rad, jak vybrat novou kuchyň

5 užitečných rad, jak vybrat novou kuchyň
02.08.2013 14:48

Za zvuku nepříjemného vrzání otevřete dvířka u linky a sáhnete pro sáček s kořením. Vařečku vyndáte ze zásuvky s polámanou úchytkou. No takové vaření vás přece ani nemůže bavit. Ony nepříjemné zvuky nejspíš znamenají, že vaše stará milovaná kuchyň už pomalu dosluhuje. Nemyslíte, že je nejvyšší čas udělat si radost? V dnešním článku vám poradíme, jak vybrat novou kuchyni.

Kvalitní materiál, základ všeho

Moderní kuchyně na míru Že na materiálu záleží, to je věc jasná. Dnešní moderní kuchyně na míru se standardně vyrábí z laminované dřevotřísky. Pokud vyžadujete co možná nejdelší životnost a pevnost skříněk, zeptejte se výrobce na způsob zpracování, na tom totiž záleží nejvíc. Korpusy by měly být vyrobeny pomocí lepeného kolíkovaného spoje, jen tak si zajistíte maximální odolnost skříněk.

Jednou z nejdůležitějších součástí kuchyňské linky je samozřejmě pracovní deska, na ní se totiž odehrávají naše kulinářská kouzla. Pracovní deska může být laminátová, skleněná, nerezová, nebo třeba i kamenná. Laminát vás vyjde nejlevněji, zato je však méně odolný. Pokud vyžadujete opravdu bytelnou desku, která navíc krásně vypadá, vyberte si atypický přírodní kámen.

Vyberte si novou kuchyni s nemodernějším systémem DYNAMIC SPACE a získejte více úložného prostoru.

Kování, které vydrží i desítky let

Stěžejní součástí nové kuchyně je kování. Při každodenním používání je právě kování vystavené největšímu náporu, proto by mělo být bytelné a opravdu kvalitní. Doporučujeme vybírat výrobce, který na kování nabízí co nejdelší záruku. V případě zavírání a otevírání zásuvek či skříněk máte na výběr hned z několika variant. Vybrat si můžete například zásuvky s měkkým dotahem, s otevíráním pomocí elektrického serva nebo třeba zásuvky se systémem vymáčknutí. U horních skříněk můžete zvolit klasické panty nebo atypické výklopky do tvaru V.

Moderní kuchyně na míru Vysoce odolné kování Blum

Rekonstrukce od podlahy až po okna

Když už se po tolika letech konečně rozhodnete pro rekonstrukci kuchyně, vezměte to pořádně od podlahy! Slaďte si všechny doplňky, pořiďte si nové moderní spotřebiče a rovnou si nechte udělat novou podlahu i okna. Nové kuchyni v přírodním provedení přeci nemohou slušet stará zašedlá okna a poškrábané palubky. Zajistěte si výhodnou montáž dřevěných oken a vyberte si novou masivní dubovou podlahu. Uvidíte, že výsledek předčí vaše očekávání, Kulinaření ve zbrusu nové kuchyni vás bude znovu bavit.

Součástí montáže oken je i montáž parapetů. Zjistěte, jak probíhá jejich instalace krok za krokem.

Hodnocení: +33 Hodnotilo uživatelů: 53 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » 5 užitečných rad, jak vybrat novou kuchyň