3 praktické rady pro výběr kuchyně na míru

3 praktické rady pro výběr kuchyně na míru
31.07.2014 08:06

Kuchyně je bezesporu jedna z nejoblíbenějších a nejčastěji navštěvovaných místností v celém bytě či domě. Tvoříme v ní své pochoutky, scházíme se při obědě u rodinného stolu, relaxujeme, mlsáme. Zařiďte si doma novou dokonalou kuchyň na míru, na kterou bude radost pohledět. Jak na to? Dozvíte se v dnešním článku!

Krok první: Mrkněte výrobci na zoubek

Ukázka realizace kuchyně na míru Ukázka realizace kuchyně na míru Než se finálně rozhodnete, komu výrobu své nové kuchyně na míru svěříte, jednotlivé výrobce si řádně proklepněte. Svůj drobný investigativní průzkum provedete vcelku jednoduše. Nejprve navštivte webové stránky daného výrobce kuchyní, který vás zaujal. Web v rychlosti "oskenujte", tedy proklikejte jednotlivé sekce a zjistěte, zda se i hned z webu dozvíte všechny potřebné informace. Seriózní výrobce by vás měl informovat o jednak o nabízených materiálech, které pro výrobu využívá, tak i o typech kuchyní (rustikál, lakované, apod.) a vůbec celém procesu realizace, samozřejmě včetně cenové kalkulace a záruky. Zaměřte se také na konkrétní fotografie již sestavených kuchyní. Jen tak nejlépe poznáte, do čeho jdete.

 Krok druhý: Informujte se o používaných materiálech

Pokud vás již některý z výrobců zaujal, nejspíše si pro orientaci necháte předem spočítat přibližnou cenovou kalkulaci a případně začnete společně s designérem pracovat na návrhu nové kuchyně na míru. V této fázi se nebojte na všechno vyptat do detailů. Informujte se, z jakého materiálu jsou kuchyňské skřínky vyrobeny. Seriózní výrobce vám jich nabídne hned několik, standardně bývá na výběr například senosan, temopal, fólie či lamino.

Jedním z nejoblíbenějších materiálů je pro svou neomezenou variabilitu, odolnost snadnou údržbu jednoznačně lak, a to buď v matu, nebo vysokém lesku. 

Kuchyně na míru Lakovaná kuchyně na míru ve vysokém lesku

Krok třetí: Vyberte si preferovaný styl kuchyně dle vlastního vkusu

Dostáváme se k té nepříjemnější fázi výběru nové kuchyně, a sice k volbě konkrétního vzhledu, designu, stylu. V klidu se usaďte, dejte si sklenku oblíbeného vína Chardonnay, připravte si pohodlné křeslo a naplno zapojte svou fantazii. Styl vaší nové kuchyně by měl plně korespondovat se stylem vybavení celého bydlení. Pokud tedy preferujete moderní, jednoduché a čisté křivky, nejspíše dáte přednost lakované high-tech moderní kuchyni se spoustou technologických vychytávek. Jste-li naopak zastáncem klasiky a přírodního stylu, zvolíte pravděpodobně útulnou rustikální kuchyni z masivu nebo kamene.


Jaký styl kuchyně preferujete Vy? Podělte se o zajímavé tipy v diskuzi pod tímto článkem!

Hodnocení: +31 Hodnotilo uživatelů: 65 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

Seřadit od nejnovějšího, od nejstaršího, podle oblíbenosti (strukturovaně).

ZpětÚvodní strana » Články » 3 praktické rady pro výběr kuchyně na míru