Bydlení v paneláku aneb výhody a nevýhody života v bytě

Bydlení v paneláku aneb výhody a nevýhody života v bytě
Autor : , TWIN reality s.r.o
31.07.2015 06:14

Byt, nebo dům? Otázka, na kterou někteří z vás znají jednoznačnou odpověď, ale druzí mohou dlouze váhat. Rodinný dům nabízí široké možnosti na venkovní aktivity, větší svobodu při pořádání bujarých oslav a mejdanů, ale zároveň přináší také starosti s údržbou celého objektu. V bytě o sebe možná budete zakopávat, nepořídíte si německou dogu, ale zároveň vám odpadnou starosti spojené s nikdy nekončícími opravami domečku.

Rodinný domek přináší mnoho výhod, které jako rodina zejména s dětmi bezpochyby uvítáte. Pokud máte velkou zahradu, dobrou lokalitu a mírumilovné sousedy bez společných zdí spokojenému životu v domečku nic nebrání. Velkou starostí ale mohou být věčné úpravy a opravy, které s údržbou domku souvisí. A i ta velká zahrada s sebou přináší nekončící práce jako je sekání trávy, řezání stromů nebo plení záhonků. Pokud ale s tím počítáte a zapojíte všechny členy rodiny, získáte bydlení snů.

Pro život v domě můžete s radostí zapomenout na úklid společných prostor, které v paneláku budou nutností. Naopak vám ale přibydou starosti s každodenním uklízením sněhu nebo hrabání listí.

Život mezi panely přináší výhody

To v panelovém či činžovním domě anglický trávník rozhodně řešit nebudete. Pokud jste spíše městský typ, který doma tráví minimum času a nemá energii na řešení technických problémů, bydlení v bytě bude pro vás to pravé. Velkou výhodou je, že vám odpadnou již zmiňované starosti se sekáním zahrady, natíráním okapů a dalšími činnostmi, které s údržbou domku souvisejí. Také budete moci méně uklízet. Přeci jen úklid bytu budete mít hotový rychleji než úklid malé rodinné vilky.

Život mezi panely aneb jaké má nevýhody

Bydlení v bytě může být naprosto bezproblémové, pokud máte pohodové sousedy. V každém případě můžete zapomenout na noční mejdany nebo hlasitou hudbu hrající do brzkého rána. Není nic nepříjemnějšího než sousedi, kteří si neustále na něco stěžují. Jednoduše řečeno pro bydlení v bytě budete potřebovat notnou dávku ohleduplnosti a pevné nervy ve chvíli, kdy se soused kvůli vám špatně vyspí.

Posledním bodem, který pro některé z vás může představovat nevýhodu, je společný úklid prostor. Týdenní střídání služeb je sice osvědčená věc, ale připraví vás o notnou dávku času. Navíc uklízení nepořádku po druhých není zrovna příjemná činnost. Naštěstí jsou dnes firmy, které to bez problému udělají za vás.


Máte jasno, kde chcete po celý život žít? Podělte se s námi o své názory a zkušenosti.

Hodnocení: +17 Hodnotilo uživatelů: 43 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Bydlení v paneláku aneb výhody a nevýhody života v bytě