Bydlení ve městě nebo na vesnici? Rozhodněte se!

Bydlení ve městě nebo na vesnici? Rozhodněte se!
05.09.2013 09:30

Plánujete koupi domu ve městě? Děláte dobře, protože město je pro život celé vaší rodiny jako stvořené. Občanská vybavenost, velká nabídka pracovních příležitostí nebo široký výběr volnočasových aktivit, to je jen několik málo výhod. Na druhou stranu i vesnice má něco do sebe a hlavně, užijete si v ní více přírody! Rozhodnutí tedy nemusí být jednoznačné. Raději pořádně popřemýšlejte o všech pro a proti.

Výhody bydlení ve městě či na předměstí

Cena je asi to první, na co se lidé při rozhodování zaměří. A pokud porovnáte bydlení ve městě a na vesnici, zjistíte, že život ve městě bývá dražší. Vyšší investici ovšem vyváží pohodlí a různé možnosti, které vám město nabízí. Můžeme začít už jen tím, že domy a byty ve městech jsou napojeny na veškeré inženýrské sítě. Teplá voda, elektřina, plyn jsou tu naprostou samozřejmostí. Kdežto na vesnici si to často musejí lidé nechat zřídit a to není zrovna levná záležitost.

Další výhodou města je dopravní obslužnost. I když byste žili na předměstí, městská hromadná doprava do vaší městské části jistě jezdí a vy se tak dostanete do práce nebo do školy v relativně krátkém čase. Zvláště u rodin s dětmi je tato dostupnost důležitá. Rodiče nejsou závislí na dopravě svých dětí do školy, do družiny, na kroužky, tréninky apod. Ráno i večer se můžete na MHD spolehnout, kdežto na vesnici může jet vlak či linkový autobus jen několikrát za den a ne vždy vám budou časy příjezdů a odjezdů vyhovovat. A v neposlední řadě zmíníme ještě síť obchodů s nejrůznějším zbožím, úřady, banky a někdy i poštu. Ty na vesnici těžko pohledáte.

Městský mobiliář od společnosti ADVAS s.r.o.

Chcete žít ve městě? Pak se můžete těšit na:

  • Více pracovních příležitostí.
  • Ideální dopravní obslužnost.
  • Inženýrské sítě, které nemusíte zařizovat.
  • Školy a školky pro vaše děti.
  • Úřady, obchody a další samozřejmosti.

I když budete bydlet ve městě, můžete svému interiéru vdechnout kousek z přírody. Stačí zvolit přírodní kámen pro vnitřní i venkovní obklady. Vybírat můžete krásné pískovcové, křemencové nebo břidlicové obklady.

Výhody bydlení na vesnici

Jako jsme se kdysi dávno stěhovali z vesnic do měst za prací, tak to dnes platí naopak. Lidé prchají z městského shonu a chtějí si užívat života v přírodě. Lidé se také často stěhují na vesnice kvůli dětem a jejich zdravotním problémům. Astma a alergie, to jsou ty nejčastější nemoci, které naše děti trápí. A věřte nebo ne, znečištěný městský vzduch u nich hraje velkou roli. Co bychom tedy pro naše děti neudělali, že? Na vesnici se jim bude lépe dýchat a nepřijdou při tom o žádné radosti, které k jejich dětství patří, to se nebojte.

Ano, některé obce vybavují svůj městský mobiliář i takovými vymoženostmi jako jsou dětská hřiště. Není ale stejně lepší nechat své děti běhat, hrát si a vyrůstat na místě, kde jsou louky, parky, zahrady, lesy nebo rybníky než jen městská zástavba? A navíc, vesnice jsou bezesporu zasazeny do přírody, kde je mnohem čistší vzduch než ve městech. Pro vás i vaše děti je tedy vesnice mnohem přívětivějším místem pro život. A pokud byste trvali na nějakém tom hřišti pro děti, stejně jako mají ve městě, v dnešní době to vůbec není problém. I na vaší zahradě může stát klouzačka pro děti, houpačka nebo třeba malý lanový program. Stačí si jen vybrat.


Chcete žít na vesnici? Pak se můžete těšit na:

  • Čistý vzduch a dostatek přírody.
  • Přátelštější atmosféru a sousedy.
  • Bezpečnější prostředí pro vaše děti.
  • Více soukromí i volnosti.

Klouzačka pro děti z eshopu společnosti VEKAFUN s.r.o.

Tak jaké je vaše rozhodnutí? Budete raději bydlet ve městě nebo na vesnici? Prozraďte nám své plány v diskusi pod článkem.

Hodnocení: +32 Hodnotilo uživatelů: 88 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Bydlení ve městě nebo na vesnici? Rozhodněte se!