Ceny nemovitostí jsou stále velmi zajímavé

Ceny nemovitostí jsou stále velmi zajímavé
09.06.2010 08:49

Stále čekáte na vhodnou příležitost ke koupi bytu či domu? Ačkoliv byly prognózy minulých měsíců velmi pesimistické a předpovídaly, že ceny budou pomalu vzrůstat, realita je jiná. Ceny nemovitostí se stále drží na průměru z roku 2002. Ti, co kupují se radují, prodávající lamentují.

Pokud i vy patříte mezi skupinu lidí, kteří si hledají nové bydlení, ať už v bytě či rodinném domě, stále není pozdě. Výhodné koupě bytů, kterých jsme byli svědky v průběhu roku 2009, se můžou naskytnout i nyní. Dlouhodobé prognózy realitních expertů a analytiků se nepotvrdily. Pokles cen se zpomalil, nicméně ceny nemovitostí zůstávají i nadále "při zemi".

Ceny nemovitostí se stále drží při zemi.

K zhoršení situace s nákupem nemovitostí přispěly také banky. Ty kvůli krizi zpřísnily dostupnost hypoték a zvýšily úroky. Což se mnohým zájemcům o nové bydlení nelíbí.

Ceny nemovitostí nevzrůstají

Ba naopak. Pokles cen nemovitostí je stále patrný, ne však už v takové míře. Razantní pád cen zaznamenali majitelé bytů zejména ve větších městech. Konkrétně majitelé panelákových bytů, jejichž prodejní cena několikanásobně převyšovala původní pořizovací hodnotu. Podle realitního serveru Realitycechy.cz je trend stále mírně klesající. Nicméně se zpomalil. 

U novostaveb developeři čekají na další vývoj a s cenou již nechtějí, nebo ani nemůžou, jít dolů. Nové byty se tak prodávají velmi těžko. A i když zájemců by bylo spoustu, těch solventních je jako šafránu.

Nevěšte hlavu a svěřte svoji nemovitost nám. Váš dům prodáme za odpovídající cenu, se kterou budete spokojeni.


Areality Vysočina s.r.o.

Jak se budou vyvíjet ceny nemovitostí?

Odhadovat budoucí vývoj cen nemovitostí je velmi riskantní. Vzpomeňme na situaci z léta 2009, kdy všechna média o tomto vývoji spekulovala a dávala tak naději majitelům bytů. Cesta k růstu cen nemovitostí je však dlouhá. A potrvá ještě minimálně rok či dva, než se realitní trh zase vzchopí.

Pokud se svou nabídkou stále čekáte na lepší situaci, neotálejte. Obecná doporučení realitních expertů vybízejí všechny zájemce inzerovat ještě dnes. "Pro lidi je těžké prodat něco pod cenou, kterou si představovali. Sice se říká, kdo si počká, ten se dočká. Ale můžou čekat i několik let." Říká realitní makléř Jan Kasl.

Hodnocení: +50 Hodnotilo uživatelů: 98 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Ceny nemovitostí jsou stále velmi zajímavé