České dřevostavby se blýskly v Rakousku. Za GreenWell dostala stavební firma ocenění Holzbaupreis 2014

České dřevostavby se blýskly v Rakousku. Za GreenWell dostala stavební firma ocenění Holzbaupreis 2014
21.05.2015 08:47

Výstavba konferenčního centra GreenWell, která byla dokončena na podzim roku 2012, se opravdu povedla. Důkazem je sbírka nejrůznějších ocenění a obdiv uznávaných architektů. České stavební firmě RD Rýmařov se povedlo tuto mezinárodní zakázku získat a zbourat tak všechny předsudky o dřevostavbách.

Ocenění Holzbaupreis 2014 Ocenění Holzbaupreis 2014 Konferenční centrum GreenWell leží 80 km od Vídně poblíž přírodní rezervace Hohe Wand. Ve spolupráci s rakouským architektem Christianem Prasserem vytvořil RD Rýmařov komplex originálních dřevostaveb, které jsou nyní přirozenou součástí tohoto přírodního parku. Za perfektně odvedenou práci získala firma prestižní dolnorakouskou cenu pro dřevostavby Holzbaupreis 2014.

Unikátní konferenční centrum GreenWell se díky své originální podobě a moderním materiálům zapíše do historie rakouské architektury. Citlivé zasazení hrázděných budov mezi původní panská sídla se jen tak nevidí. Uznejte sami.

Zkušenosti s dřevostavbami po celé Evropě rozhodly

Získání zakázky na stavbu GreenWell je pro českou stavební firmu RD Rýmařov opravdovým úspěchem. Obstála v tvrdém konkurenčním boji nejen díky cenově zajímavé nabídce, ale i kladným referencím a činnostem po celé Evropě. Technologie prefabrikovaných panelů se od českých montovaných dřevostaveb nelišila - stěny tvoří dřevěná rámová konstrukce obalená z obou stran deskami Fermacell. Prostor mezi deskami je vyplněn minerální vatou, která zajistí kvalitní tepelnou izolaci v létě i v zimě. Některé záležitosti ale bylo nutné řešit až na místě, především střechu z vlnitého plechu nebo montáž velkých prosklených ploch. I s tím si ale stavební firma poradila.

Citlivé zasazení konferenčních budov do přírodního parku.

A co na to první návštěvníci konferenčního centra?

Krása celého areálu, který se rozprostírá na 10.184 m2, uchvátí každého. Půdorysy lichoběžníkového tvaru, dřevěné stěny a střecha s bílým nátěrem a modřínové rošty lemující široké chodby poskytují návštěvníkům centra inspirující prostředí. Interiéry konferenčního centra jsou vysoce komfortní

Interiér konferenčního centra Moderní interiér Greenwell
Hodnocení: +32 Hodnotilo uživatelů: 44 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » České dřevostavby se blýskly v Rakousku. Za GreenWell dostala stavební firma ocenění Holzbaupreis 2014