Chcete dům jako ze škatulky? Pořiďte mu novou fasádu!

Chcete dům jako ze škatulky? Pořiďte mu novou fasádu!
04.03.2013 09:08

Jak se zbavit nebezpečných plísní a bakterií, které denně ohrožují vaše zdraví a znepříjemňují bydlení? Jedním z důvodů, proč se plísně v domě tvoří, jsou vlhké zdi. Fasádní desky zajišťují přirozenou cirkulaci vzduchu mezi vrchním a vnějším pláštěm domu, a tak ho přirozeně odvětrávají. Jsou tak perfektním řešením nejen pro starší domy, které již s vlhkostí bojují, ale také pro novostavby, kde budou sloužit jako prevence i jako estetický prvek.

Velkoplošné obklady fasád jsou nyní hračka

Fasádní obklady jsou perfektním příkladem, jak vyřešit vlhké zdi a zároveň dát svému domu nový, hezčí šat. Můžete si vybrat z více druhů fasádních obkladů, například imitaci kamene nebo dřeva. Co je ale na takové odvětrané fasádě nejdůležitější? Kvalitní konstrukce, která fasádní obklady spolehlivě udrží. Společnost Iltegro vyrábí konstrukce pro velkoplošné obklady fasád z kvalitního hliníku, které je možné přimontovat na nejrůznější druhy fasád.

A protože každý dům není stejný, je nutné přikládat hliníkové konstrukci pro fasádní obklady notnou dávku pozornosti. Každá zakázka je konzultována s architektem a vytvořena na míru. Jen tak docílíte bezchybné fasády, ze které se budete těšit do konce života.

Hliníková konstrukce se na fasádu instaluje pomocí spolehlivých systémů. Vario je určen pro uchycení keramických obkladů, Forte pro úchyt kamenných desek, protože odolává i extrémní zátěži.

Fasády rodinných domů Iltegro

Systém Vario pro spolehlivé uchycení každé fasádní desky

Systém Vario má největší výhodu v tom, že ho lze použít na všechny typy fasádních desek. Způsob uchycení desek se potom provádí 3 způsoby.

  • Úchyt pomocí nýtů - nejfrektovanější způsob, jak bezpečně připevnit fasádní desky. Nýty se používají hlavně k upevnění cementovláknitých desek, kompozitních desek a kompaktních desek.
  • Lepení fasádních desek - při instalaci desek lepením nevznikají viditelné spáry, které by někdy mohly kazit celkový dojem rodinného domu. Lepení lze použít i na těžké kamenné obklady.
  • Instalace úchytkami - jedná se viditelný úchyt nerezovými příchytkami. Používá se především pro montáž křehkých keramických a skleněných obkladů, aby nedošlo k jejich poškození.

Fasádní desky Iltegro

Nová tvář starého domu

Pokud už nechcete chodit kolem opadané fasády svého domu a už vás nebaví sledovat opovržlivé pohledy sousedů, pořiďte si novou fasádu. Díky hliníkovým konstrukcím firmy Iltegro si vyberete fasádu, jakou budete chtít. A jako bonus bude to, že docílíte zdravějšího prostředí u vás doma a zamezíte neustálé vlhkosti stěn. A že nemáte nápad? Nechce se inspirovat fasádami rodinných domů na internetových stránkách firmy Iltegro.

Autor: Martina Spěváková


Jak se díváte na fasádní desky a obklady? Líbí se vám?

Hodnocení: +25 Hodnotilo uživatelů: 55 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

Seřadit od nejnovějšího, od nejstaršího, podle oblíbenosti (strukturovaně).

  • Logo Realitní kanceláře Pavlina Petrecsova 03.07.2014 22:33:01

    Dobry den ,prosím kde se můžu fyzicky podívat na vaše obklady na dům ? jsem z Hodonína ,jezdí vam na jižní moravu obchodní zástupce ? zajímá mě cena a barvy ,máme představu hořčicově žlutou. Děkuji za odpověd .

    reagovat nahlásit | Hodnocení: 1 Hodnotilo uživatelů: 3 Kladně hodnotit Záporně hodnotit
ZpětÚvodní strana » Články » Chcete dům jako ze škatulky? Pořiďte mu novou fasádu!