Chcete se podílet na stavbě svého nového domu? Zvolte dům na dokončení

Chcete se podílet na stavbě svého nového domu? Zvolte dům na dokončení
04.05.2015 10:14

Stavba domu svépomocí rozhodně není žádný med, a to ani pro zkušeného stavaře. Pokud ještě navíc chcete dřevostavbu, je takový postup téměř nemožný. Přesto se ale chcete na stavbě domu podílet, přiložit ruku k dílu a tak trochu do něj otisknout svoje představy? Potom je pro vás ideální dům na dokončení.

Stavba domu, to je stres, shon a spousta bezesných nocí. Neztěžujte si ji více, než je nutné a naopak si ji užívejte. Ačkoliv jste šikovný kutil, vinou neznalosti můžete při stavbě domu způsobit více škody než užitku. Zvažte svoje možnosti, stavba svépomocí spolkne veškerý váš volný čas i energii. Jestliže na stavbu tolik nespěcháte a máte možnost pomalu si ji dotvářet k obrazu svému, budete spokojeni s tzv. domem na dokončení. Jedná se vlastně o mezistupeň mezi hrubou stavbou a domem na klíč.

Dům na dokončení - hydroizolace v koupelně. Součástí domu na dokončení nejsou obklady. V domě na dokončení nejsou zárubně a interiérové dveře.

Jaký je hlavní rozdíl mezi domem na klíč a na dokončení?

Tzv. domy na klíč jsou připraveny k okamžitému nastěhování majitelů. Vaše práce spočívá v podstatě jen v podpisu smlouvy, a pak už se jen díváte, jak váš budoucí dům den za dnem roste. Domu na dokončení většinou chybí:

  • podlahové krytiny
  • interiérové dveře a zárubně
  • výmalba a obklady
  • sanitární vybavení

Získáte téměř hotovou stavbu, do které si ale můžete přenést vlastní prvky svého životního stylu. Výhodou domu na dokončení je především jeho nižší cena (oproti domu na klíč), můžete tak výrazně ušetřit, zejména pokud instalaci výše zmíněných chybějících prvků zvládnete zcela svépomocí. Prohlédněte si ceník domů od největšího dodavatele dřevostaveb v ČR, firmy RD Rýmařov a zjistěte, kolik ušetříte.

Hodnocení: +26 Hodnotilo uživatelů: 88 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Chcete se podílet na stavbě svého nového domu? Zvolte dům na dokončení