Chraňte svůj majetek bez námahy - pomůže vám fotopast

Chraňte svůj majetek bez námahy - pomůže vám fotopast
18.02.2013 09:08

Obcházet dům s flintou, čekat v mrazu na pytláka, neustále jezdit sem a tam a obhlížet, jestli vám už zase neukradli dřevo na topení... to bude minulost, pořídíte-li si fotopast. Spolehlivě za vás ohlídá majetek a vy si tak můžete sedět doma v klidu a teple.

Seznamte se, jmenuji se fotopast

Že jste ještě o fotopasti neslyšeli a tudíž nevíte, jak funguje? Představte si fotoaparát a kameru v jednom, přístroje je zabalen ve speciálním obalu, který ho chrání proti poškození a zároveň ho maskuje. Ve fotopasti je také zabudován detektor pohybu a světlo. Jakmile fotopast zaznamená pohyb, sepne a nevítaného návštěvníka buď vyfotí nebo pořídí videozáznam. Aby se dala ze záznamu rozpoznat tvář zloděje, má kamera zabudované přisvětlení v infračerveném spektru, které zloděj vůbec nevidí a o fotopasti tudíž netuší. Specialistou na fotopasti je firma BUNATY s.r.o., o kvalitách jejich fotopastí svědčí i to, že je využívá Policie ČR, celní úřad, Lesy ČR nebo Krkonošský národní park.

Fotopast

Poradíme, jak vybrat fotopast

Firma BUNATY s.r.o. uvádí, že nejprodávanější je fotopast Acorn pro své jednoduché ovládání, menu v českém jazyce a velký přehledný displej. Ale jak vybrat fotopast, abychom s ní byly spokojeni?

  • Správná vlnová délka

Vlnová délka je velmi důležitá pro kvalitní noční videonahrávky nebo fotografie. Protože na co vám bude rozmazaná fotka, na které nepoznáte, co je strom a co je člověk? Vlnová délka 940 nm je ideální pro ochranu majetku, protože je pro člověka neviditelná, má ji i fotopast Acorn. Dosvit fotopasti s touto vlnovou délkou je ale maximálně 3 metry. Zatímco fotopast s vlnovou délkou 850 nm má kvalitnější noční snímky a delší dosvit. Nevýhodou ale je, že diody se při snímání nepatrně rozsvítí, a tak jsou tyto fotopasti spíše využívány ke sledování zvěře. 

Důležitý je i počet LED diod. Větší počet kvalitních LED diod pořídí kvalitnější snímky.

  • Okamžitý přenos fotografií na mobil či email

Fotopast na zvěřTo dokáže GSM brána. Nejsnadnější je, když si koupíte předplacenou SIM kartu a vložíte ji do fotopasti. Přenos fotek potom funguje úplně stejně jako z mobilu na mobil. Cena jedné MMS je stanovená podle tarifu operátora a vy si můžete nastavit maximální počet odeslaných fotografií za den. Stejný princip lze využít i při posílání na e-mail. Nová služba GPRS umožňuje pouze odesílání fotografií na e-mail, ale platíte pouze měsíční paušál za připojení k internetu. Budete tak mít dokonalý přehled o tom, co se děje.

  • Dosah čidel a paměť fotopasti

Pohybová čidla reagují na teplotní změny v monitorovaném místě. Lze tvrdit, že čidla zaznamenají objekt ve vzdálenosti 12 - 16 metrů, ale hodně záleží na tom, jak je objekt velký a jakou má teplotu. Individuální je také paměť fotopasti, protože všechny pořízené videozáznamy a fotografie se ukládají na SD kartu. Je tedy na vás, kolik chcete do ochrany svého majetku investovat peněz. BUNATY dává k fotopastím kartu zdarma.

Dívejte se také rozlišení fotopasti. Většina fotopastí má snímač o velikosti 5MP. Maximální rozlišení je potom 12MP, ale i s nižším rozlišením pořídíte kvalitní snímky a videozáznamy

Autor: Martina Spěváková

Hodnocení: +29 Hodnotilo uživatelů: 47 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

Seřadit od nejnovějšího, od nejstaršího, podle oblíbenosti (strukturovaně).

  • Logo Realitní kanceláře hedvika kunzova 22.11.2014 17:47:00

    dekuji vynikajici snímky nemá to chybu

    reagovat nahlásit | Hodnocení: 4 Hodnotilo uživatelů: 6 Kladně hodnotit Záporně hodnotit
ZpětÚvodní strana » Články » Chraňte svůj majetek bez námahy - pomůže vám fotopast