Nevíte co s prázdným pokojem? Zařiďte si posilovnu!

Nevíte co s prázdným pokojem? Zařiďte si posilovnu!
30.04.2013 10:59

Přestěhovali jste se do většího bytu nebo rodinného domu a zbývá vám jedna místnost navíc? Pokud nevíte co s ní a rádi sportujete a udržujete se v kondici, máme pro vás tip. Přeměňte prázdný pokoj v domácí posilovnu. Při dnešních pořizovacích cenách fitness strojů a vybavení, si můžete splnit svůj sen.

Důvody, proč si pořídit vlastní domácí posilovnu jsou nasnadě. Ušetříte za permanentky, nemusíte potit s ostatními případně, poslouchat vám nesympatickou hudbu a především, není nutné vůbec nikam jezdit. Navíc, když máte v domácnosti volnou místnost, proč nevyužít naskytnuté příležitosti?

Na druhou stranu při vybavování domácí posilovny je často nutné sloučit extrémní požadavky jako je umístění co nejvíce strojů s maximální efektivitou na co nejmenší ploše a zároveň neutratit příliš mnoho a brát ohled na poměr cena/kvalita. Proto nepodceňujte výběr fitness posilovacích strojů, i v této oblasti platí pravidlo "dvakrát měř, jednou řež."

Máte prázdnou místnost a nevíte co s ní? Proměňte ji v posilovnu a pořiďte si veslovací nebo cyklistický trenažér

Vlastnit domácí posilovnu je snadné

Otázkou zůstává, jaké vybavení si do posilovny pořídit. Základní výběr jako činky, cvičební balony a žíněnky necháme na vás. Místo toho se zaměříme na pokročilejší cvičební stroje, které dokáží ocenit také nároční sportovci.

Cyklotrenažer představuje ideální posilovací stroj pro cyklisty a další aktivní sportovceSpeciálně pro kondiční cvičení, formování postavy zejména v dolních partiích a zvýšení fyzické výdrže si do své posilovny pořiďte cyklistický trenažér. Dokonale simuluje jízdu na kole, nabízí plynulou regulaci zátěže až do výše 1000W, což se hodí ve chvíli, kdy v okolí svého bydliště máte pouze rovinu a žádné kopce. Představuje také ideální řešení pro všechny cyklisty, kteří v zimě trpí, že nemohou vyjet ven.

Naopak pro posilování horních partií doporučujeme
veslovací trenažér. Svojí unikátní konstrukcí spojuje aerobní a silový sport, proto se hodí pro vytrvalostní trénink a slouží také jako prevence před bolavými zády.

Propojení s IT motivuje k vyšším výkonům

Moderní fitness stroje jsou dnes chytré pomalu jako váš počítač. Mají vlastní paměť pro uchování naměřených hodnot, disponují dotykovým displejem pro pohodlné ovládání a díky vestavěnému Bluetooth dokáží statistiky synchronizovat do vašeho smartphonu a přidružené aplikace. Budete tak mít detailní přehled o vašich výkonech, ale navíc je můžete sdílet na sociálních sítích a virtuálně tak soupeřit se svými přáteli.

Tip: Při vybírání prodejce nehleďte pouze na cenu, ale zajímejte se také, zda vám fitness stroj přijede odborně smontovat a dopraví zcela ZDARMA.

Uznejte sami, že začít v budování domácí posilovny vám nic nebrání. Kupříkladu jednoruční činky vás a nevyjdou na více než několik stokorun a neztratí v žádné posilovně. Stejně jako další cvičební náčiní je využijí muži, ženy i děti.

Autor: Martin Buchta

Máte doma vlastní posilovnu? Podělte se o své zkušenosti a doporučte ostatním fitness stroj, který sami používáte.

Hodnocení: +31 Hodnotilo uživatelů: 49 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Nevíte co s prázdným pokojem? Zařiďte si posilovnu!