Co v kuchyni musí být, ale nemá být vidět

Co v kuchyni musí být, ale nemá být vidět
26.06.2013 10:48

Jsou věci, které v kuchyni nesmí chybět, ale neměli bychom je vidět. Toto zvláštní pravidlo platí hlavně pro elegantní kuchyň, která vyhovuje požadavkům vysokého stylu. Co je ale tak strašně nepostradatelné a zároveň to je lepší schované? To se dozvíte v našem článku.

Plně vestavná mraznička Miele

Čistý design je o stylové vytříbenosti, jemných liniích a konzistentním celku. Jak toho ale dosáhnout v kuchyni, ve které musíte mít na čem vařit, v něčem chladit potraviny a také je v něčem ohřívat?

Kuchyň je místo mnoha spotřebičů, a tím pádem také mnoha barev, tvarů a materiálů. Tato stylová roztříštěnost může působit rušivým a neuceleným dojmem. Bytoví designéři se tak rozhodli spotřebiče schovat, a tak se zrodil vestavný systém, který v dnešní době zdaleka není jenom o nenápadném odpadkovém koši či myčce na nádobí.

Skříň nebo lednička?

Lednice. Spotřebič, který dokáže z krásné rustikální kuchyně vytvořit podivný paskvil. Spotřebič, který zcela nerespektuje jemné linie elegantní kuchyně. Ledničku nemůžete jednoduše vzít a přemístit ji do jiné místnosti, musíte najít chytrý kompromis. A tím je v tomto případě jednoduché řešení: schovejte ji.

Trendem současné doby jsou vestavné mrazničky a lednice, které umně splynou s interiérem. Spotřebič jednoduše vložíte do skříně stejného designu, ve kterém se nese celá kuchyň. Lednici potom od zbytku kuchyně nerozeznáte.

Další vtipný způsob, jak lednici zamaskovat, je založen na použití samolepicích folií. Pokud se nechcete dívat na bílou či nerezovou plochu chladničky, pořiďte si výrazné folie, které přetváří obyčejné spotřebiče v umělecká díla. Podobnou fintu můžete uplatnit i při vylepšení myčky nádobí.

Mraznička Miele má objem 93 l

Schované už od začátku

Některé kuchyňské spotřebiče už tak nějak počítají s tím, že nebudou ozdobným doplňkem interiéru. Očekává se od nich minimalistická střídmost a nenápadný vzhled. V některých případech jsou tyto nároky kladeny i na digestoř. Výrobci kuchyňských spotřebičů se tomuto trendu samozřejmě podřídili a vyvinuli výsuvný odsavač par.

Tento nenápadný pomocník tak splyne s reliéfem kuchyňské linky. Když ho potřebujete, můžete ho jednoduše vysunout. Tato funkce má i sekundární využití, manipulací s odsávací plochou tak můžete digestoř nastavit přesně tam, kde uniká nejvíc par.

Výsuvný odsavač par je chytře nenápadné řešení

Sjednocování designu je trendem poslední doby. Cíl této mise je jasný. Odstranit nebo alespoň minimalizovat všechny rušivé elementy, které mají vliv na celkový vzhled místnosti. Pokud i vy spatřujete v tomto způsobu práce s interiérem určitou harmonii, není lepší cesty, než začít u kuchyně.

Hodnocení: +30 Hodnotilo uživatelů: 40 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Co v kuchyni musí být, ale nemá být vidět