Co všechno má mít správný kapesní nůž

Co všechno má mít správný kapesní nůž
14.05.2013 12:59

Znáte pořekadlo "správný muž má v kapse nůž"? Nastala ale moderní doba, kdy nestačí mít v kapse jenom tzv. rybičku, dnes si můžete pořídit namakaný švýcarský nůž, který zvládne téměř všechno. Na přežití v přírodě je ideální! Při kempování díky němu rozděláte oheň, postavíte stan a ještě povečeříte!

Nože nejen pro muže

Musí ho mít u sebe každý rybář, myslivec a dobrodruh. Řeč je o kapesním noži. Tatam jsou doby, kdy měl jenom jeden nůž a ještě ke všemu tupý. Dneska má například kapesní švýcarský nůž Victorinox výstružník, otvírák na konzervy s malým šroubovákem, otvírák na lahve se šroubovákem a odstraňováním izolace z drátů, pilku na dřevo a kroužek na klíče. Dámské kapesní nože mají dokonce pilníček na nehty, nůžky a pinzetu!

Švýcarský nůž Victorinox White Shadow Kapesní nůž Victorinox Sneakers

Kapesní nože s neomezenými možnostmi

Nákup kvalitního kapesního nože není zas tak levná záležitost, a proto byste ho měli vybírat s rozvahou a zvolit raději o něco dražší - hlavně, aby vám vydržel, když bude potřeba. "Švýcaráky", u nás patří mezi nejznámější zavírací nože. Ty napodobují i české nožíky značky Mikov - rybičky

Victorinox nabízí hned několik řad účelných kapesních nožů různých barev a velikostí. Sortiment této značky je ale rozsáhlejší. Nabízejí i tzv. SwissCard, což je multifunkční nářadí v pouzdře, které je stejně velké, jako kreditní karta - můžete ho mít vždy s sebou. Specialitkou švýcarských nožů Victorinox je GolfTool, který je určený výhradně pro hráče golfu. Má 10 funkcí (například i klíč na opravu nebo podložku k označení míčku).

Kde nestačí nůž, pomůžou zahradní nůžky

Malé větvičky uřízne kapesní nůž, ale v péči o zahradu si s ním nevystačíte. Zejména pokud se těšíte ze živého plotu, musíte si pořídit kvalitní zahradní nůžky. Ty za vás udělají polovinu práce. Zahradní nůžky na větve seženete v různých velikostech - od těch nejmenších na tenké větve, až po pákové zahradní nůžky na silné větve stromů. Zahradní nůžky na větve s mechanickým převodem vás překvapí svou silou a zároveň snadnou manipulací. Buďte vždy připravení - v kapse noste kvalitní kapesní nože Victorinox a na zahradu si vezměte nůžky Extol, Fiskars a Noell!

Nůžky na větve Fiskars

Hodnocení: +28 Hodnotilo uživatelů: 40 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Co všechno má mít správný kapesní nůž