Doba je zlá, proto nepodceňujte zabezpečení domu

Doba je zlá, proto nepodceňujte zabezpečení domu
22.10.2012 07:28

Doba je krušná, ekonomické podmínky nestabilní, mnozí živoří na hranici přežití a pro kus jídla a trochu vody neváhají klesnout až za hranici zákona. Do toho jsou tu organizované skupiny, které se rovněž zaměřují na vykrádání objektů. Nedejte příležitost kolemjdoucím chmatákům ani profesionálním lupičům a zabezpečte domácnost a ochraňte zároveň svoji rodinu.

Patrně se nikdo z nás nechce dočkat nemilého překvapení po návratu z dovolené, kdy objeví svůj byt nebo dům vybílený. Načerpaná pozitivní energie je v tu ránu ta tam a začíná nekonečné kolečko Policie ČR, pojišťovna a takhle pořád dokola.

Nemusí jít ani o vyloupenou domácnost, úplně stačí, když se ráno probudíte a najednou zjistíte, že váš automobil již nestojí na místě, kde jste jej večer zaparkovali. O to hůře, pokud jste ve voze nechali firemní notebook nebo jiné důležité dokumenty. Vždyť kdo by vám vůz kradl z vašeho pozemku, že?

Zabezpečovací systémy vás ochrání před zloději

Ochraňte svoji rodinu i majetek

Předejděte těmto nemilým událostem a zajistěte si preventivní ochranu ještě dnes. Pokud se o vás zloději zatím nezajímali a ani se ještě nepokoušeli vloupat do objektu, buďte rádi. Štěstěna je vrtkavá, proto nespoléhejte, že tento stav bude trvat věčně.

Pojistěte si zadní vrátka! A to doslova. Pořiďte si k brance u plotu odolné zamykací řetězyzabraníte vstupu nevítaných hostů na vaši zahradu.

Na druhou stranu nedělejte ze svého domu nedobytný hrad a nenatahujte kolem pozemku ostnatý drát. To naopak svědčí o tom, že něco skrýváte a tím více se o vás budou profesionální zloději zajímat, protože oči mají všude. Dnes existují účinné zabezpečovací systémy, které jsou takřka neviditelné a při minimálních nákladech vám poskytnou potřebnou jistotu a bezpečí.

Co všechno může být součástí zabezpečení domácnosti

  • systém kontroly vstupu
  • elektronická zabezpečovací stanice
  • požární ochrana
  • kamerové systémy

Zabezpečovací systémy jdou s dobou a implementují moderní technologie, které vám zaručí, že budete vždy o krok napřed před zloději. V případě bezdrátových IP kamer jde například o skutečnost, že můžete nahrávaný obraz sledovat na svém počítači stejně jako na chytrém telefonu nebo tabletu.

Nenechávejte svůj dům nezabezpečený všanc osudu

Zabezpečení domácnosti nemusí být nedosažitelným snem

Pouhé uzavření všech vstupních otvorů jako jsou okna a následné uzamčení vchodu není dostatečným řešením. Je to sice lepší než kdybyste nechali otevřené dveře dokořán, nicméně výrazná překážka to není. Na zabezpečení byste šetřit rozhodně neměli. Rozhodně není pravda, že základní zajištění ochrany zruinuje váš rodinný rozpočet.

Mezi základní zabezpečovací zařízení patří magnetický kontakt, který funguje na jednoduchém léty ověřeném principu. Instaluje se na dveře, okna a další vstupní otvory. Při rozpojení kontaktu, tedy například otevření dveří, předá poplašnou zprávu do centrální řídicího systému. Tím se okamžitě dozvíte o narušení objektu a můžete dle toho jednat.

Nedejte šanci zlodějům a pořiďte si zabezpečovací zařízení

Vy ještě nemáte zabezpečený dům?

Tím to celé pouze začíná. Určitě oceníte systémy pro bezklíčový přístup do domu, kdy stačí zadat jen číselný kód nebo přiložit čipovou kartu. Stejně tak si oblíbíte dálkové ovládání vrat nebo garáže, které díky plovoucímu kódu nikdo jiný kromě vás neotevře. Možnosti zabezpečení nejen rodinných domů jsou dnes široké, záleží vždy jen na konkrétních požadavcích a finančních možnostech. Rozhodně mějte na paměti, že ochrana majetku a rodiny byste podceňovat neměli. Obrátit se můžete na odborníky, kteří vám zajistí perfektní bezpečnostní služby.

Autor: Martin Buchta

Máte zkušenosti se zloději nebo zabezpečovacími systémy? Podělte se o ně v diskuzi!

Hodnocení: +27 Hodnotilo uživatelů: 53 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Doba je zlá, proto nepodceňujte zabezpečení domu