Dolaďte si své vytoužené bydlení k dokonalosti

Dolaďte si své vytoužené bydlení k dokonalosti
17.06.2013 15:04

Dodejte šarm svému novému bydlení. Soustřeďte se zejména na obývací prostor, ve kterém se schází celá rodina a hlavně vaši hosté. Vytáhněte se před nimi, jak krásně jste svůj byt či dům zařídili. Klíčem k úspěchu je kvalitní sedací souprava, praktický stolek, obývací stěna, vkusná svítidla a další doplňky. To vše v jednotném stylu.

Vybíráme nábytek do obývacího pokoje

Víte, jaký nábytek se hodí do vašeho obýváku? Základem je rozhodně sedací souprava a televizní stolek nebo velká obývací stěna. Dále se vám bude hodit konferenční stolek, knihovna, případně další křesla a komody. Je toho ale ještě mnohem a mnohem víc, co vytvoří útulnou atmosféru, kterou vám budou všichni závidět. Nedůležitější je však styl, kterému všechen nábytek i doplňky přizpůsobíte. Už jste nad ním přemýšleli? Pokud ne, snad se inspirujete z následujících pěti nejoblíbenějších stylů v ČR.

1. Skandinávský styl

V našich končinách je tento styl velice oblíbený. Charakterizuje ho světlé dřevo a doplňky v bílé nebo modré. Nábytek do obýváku si však můžete pořídit i s černými akcenty. Skandinávský styl se vyznačuje jednoduchostí a pokoje zařízené v jeho duchu nejsou přezdobené. Na druhou stranu tu ale není místo pro minimalismus. Dřeva, přírody a tradičních materiálů si tu užijete až až.

Nábytek do obýváku od Moravia Flat s.r.o.

2. Romantický styl

Růžová, fialová, krémová i pastelové tóny - barvy, které vás na první pohled utvrdí v tom, že se jedná o romantický styl. A kromě barev tu hrají prim látky jako krajka a tyl nebo doplňky z křišťálu. Dále najdete v romantických interiérech mašle, volány nebo měkké kožešiny. Nábytek je zpravidla bílý, často z kovu. A posledním nezbytným doplňkem jsou lampy. Přesněji řečeno spousta osvětlení všude, kde to jen jde.

3. Koloniální styl

Tento styl zahrnuje často luxusní a drahé vybavení. To proto, že nábytek se pro pravý koloniální styl vyrábí z exotického dřeva, jakým je například palisandr nebo teak. Váš obývací pokoj si však můžete vybavit i levně. Stačí si jen vybírat nábytek v tmavých barvách s masivními prvky. Doplňky pak volte v tmavě zelené, hnědé, béžové nebo slonové kosti. Nábytek do obýváku, ložnice i kamkoliv jinam můžete koupit jako nový nebo i v antiku. Punc historie nebude rozhodně na škodu.

Ať už zvolíte jakýkoliv styl. Vhodný nábytek k němu najdete v eshopu společnosti Moravia Flat s.r.o. Nakupte si sedací soupravy, konferenční stolky, komody, svítidla a další doplňky dle svých potřeb. Pohodlně a levně.

Nábytek do obýváku od Moravia Flat s.r.o.

4. Moderní styl

Trendy moderního bydlení se rok od roku mění. Nyní jsou například v kurzu pestré barvy (hlavně červená), lesklé povrchy, fototapety a dřevěný masivní nábytek. Mnohdy důležitější než vzhled je však praktická stránka věci. Pokud chcete vyznávat moderní styl, pořiďte si jen takové kousky, které skutečně užijete a zároveň vás budou bavit. Do obýváku se tedy hodí například jen dřevěné konferenční stolky, TV police a sedačky, nic víc. Zbytek atmosféry dotvoří tapety, koberce, vázy s květinami nebo rolety (nikoliv závěsy).

5. Provence

Mezi ženami je tento styl velmi oblíbený a často se kombinuje i s tzv. vintage stylem nebo venkovským stylem. Na rozdíl od vintage si však pro styl provence můžete pořídit nové, moderní kousky, které jen vyladíte do útulné atmosféry francouzského venkova. Naprosto typickým prvkem jsou v provence domácnostech levandule. Najdete je všude, na nádobí, povlečení nebo i tapetách. Do detailu vybavené byty a domy musí být navíc levandulí i provoněné.


Tak co, našli jste si mezi styly ten svůj? Nebo dáte přednost těm méně častým jako například styl glamour nebo etno? Ať tak nebo tak, napište nám své plány do diskuse pod článkem. Těšíme se na vaše názory!

Hodnocení: +33 Hodnotilo uživatelů: 41 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Dolaďte si své vytoužené bydlení k dokonalosti