Dřevo, materiál s netušeným potenciálem

Dřevo, materiál s netušeným potenciálem
14.04.2015 14:00

Věděli jste, že ročně přibude do našich zásob na 3 miliony kubíků dřeva? Zdaleka tak nevyužíváme naplno potenciál tohoto tradičního materiálu, který je s námi už od nepaměti. Firma RD Rýmařov začala dřevo jako konstrukční materiál uplatňovat před 45 lety, při stavbě svých prvních okálů. Domky rostly jako houby po dešti a tisíce lidí v nich bydlí dodnes. A jak vnímá dřevo jako surovinu ikona RD Rýmařov, Rýmařovský Václav? To si přečtěte v našem článku.

Dřevo je tu s námi už tisíce let. Naši předkové ho využívali pro stavbu svých obydlí, využívali ho k získání tepla, k výrobě nástrojů i hraček. Dřevo jim poskytovalo ochranu před nepřáteli a počasím. Na tyhle skvělé vlastnosti jsme ale v průběhu let zapomínali a stavěli raději z prefabrikátů. Dnes se ale naštěstí důvěra v montované dřevostavby navrací, a to především díky vyspělým technologiím, které garantují vysokou kvalitu a dlouhou životnost.

Dřevostavba NOVA 101

RD Rýmařov. Láska ke dřevu, láska k tradici

V době, kdy byl Rýmařovský Václav ještě v plenkách a začaly se stavět okály, už jesenická firma RD Rýmařov věděla, že dřevo je nejen naše tradice, ale i naše budoucnost. V té době to byla novinka, která se v průběhu 45 let vyvíjela, zlepšovala a posouvala naprosto novým směrem. Aby se povědomí o skvělých vlastnostech dřeva a dřevěných domů rozšířilo, přidala se firma k MSDK (Moravskoslezský dřevařský klastr) a podílí se na spoustě zajímavých akcí s touto tématikou.

Dřevo jako stavební materiálTrochu čísel o dřevě:

  • Zásoby dřeva v České republice ročně narůstají o 3 miliony kubíků.
  • Naše republika je 12. nejlesnatější zemí EU.
  • Máme 4. největší zásoby dřeva na 1 hektar.

Vsaďte na pocit

Dřevo má mnoho podob. Když do něj ťuknete, tak zvoní. Přičichnete, voní. V lese je živé a krásně šumí. Každý kus je originál, lze ho zdobit, malovat, vyřezávat nebo ho nechat jen tak a kochat se jeho krásou. Se dřevem se setkáváme už od prvního dne našeho života - dřevěná postýlka, hračky, nábytek, podlaha a nakonec i dům. Dřevo je prostě srdcovka a vdechne vašemu bydlení život.

Hodnocení: +21 Hodnotilo uživatelů: 43 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Dřevo, materiál s netušeným potenciálem