Dřevostavba na klíč - bydlete rychle a kvalitně

Dřevostavba na klíč - bydlete rychle a kvalitně
08.07.2013 10:30

Téměř každý z nás sní o vlastním domku se zahrádkou. Pokud se ale o svůj sen začnete reálně zajímat, narazíte na spoustu problémů, které je potřeba řešit. Čekají vás důležitá rozhodnutí a probdělé noci, výsledek ale bude stát za to. Jedním z nejvážnějších rozhodnutí je vybrat spolehlivou stavební firmu, která vás nepodvede a ke své práci přistoupí zodpovědně. Jak ale takovou firmu poznat?

Na začátku budete stát před otázkou, zda si pořídit zděný dům nebo dřevostavbu. V obou případech můžeme díky moderní technologii stavět z materiálů s výbornými tepelně-izolačními vlastnostmi. Dřevostavba má ale jednu velkou výhodu, které zděný dům nikdy nemůže konkurovat - její stavba trvá pouhý měsíc. Co myslíte - sehnali byste za tak krátkou domu vůbec byt?

Stavebních firem, které nabízejí rodinné domky ze dřeva je dnes ale plný trh. Je tak snadné naletět! Při výběru vhodné firmy si ověřujte tyto základní informace:

  • Jak dlouho firma působí na trhu. Nevkládejte svoje naděje (a hlavně finance) do firmy, která je na trhu měsíc! A také nevěřte jejich falešným historiím. Fakta si vždy ověřujte. Za nejzkušenější stavební firmu můžeme označit RD Rýmařov - v naší republice staví jako jediná dřevěné domky přes 40 let.
  • Reference. Zeptejte se skutečných lidí na jejich skutečnou dřevostavbu. jsou s ní spokojeni? Splnila stavební firma jejich požadavky? Dodržela všechny podmínky, které byly na začátku stanoveny? Reference od nezávislých lidí vám řeknou tisíckrát více, než jeden propagační letáček.
  • Vsaďte na svou intuici. Říká vám vnitřní hlas "od nich ruce pryč"? Tak na něj dejte. Nikdy se nenechte tlačit do věcí, které nechcete. Všechny informace, které vám obchodní zástupce dané firmy předá, si pečlivě prověřte. Neváhejte zajít si i na příslušný úřad a informaci si ověřit přímo u kompetentního zdroje.

Rodinný dům Largo

Bungalov nebo podkroví?

Dvougeneračním domům odzvonilo. Moderní jsou dřevostavby bungalovy nebo menší domky s podkrovím. Konkrétní představu o vybraném domku si uděláte návštěvou ukázkového či vzorového domu, které mají stavební firmy rozmístěné po celé republice. Jaký je mezi nimi rozdíl? Vzorový dům je postaven speciálně pro prohlídky. Má stanovenou otevírací dobu a často vás v něm provází vyškolený pracovník, který odpovídá na vaše dotazy. Ukázkový dům obývají jeho skuteční majitelé. Návštěvu si musíte předem telefonicky dohodnout.

Je levný dům ve výsledku opravdu levný?

Nabídky levných domů na klíč mohou skrývat mnoho úskalí. Ta ale často souvisí s přístupem firmy. Opět se tedy potvrzuje, jak důležité je, abyste stavební firmě důvěřovali. Pokud si totiž pořídíte jeden z levných domů na klíč, je nutné ujistit sezda dům bude skutečně připravený k nastěhování za cenuna které jste se dohodli. Případným nedorozumněním předejdete pečlivým prostudováním kompletní dodávky, které by vám daná firma vždy měla dát k dispozici. Pokud je nedostanete automaticky nebo nejsou ke stažení na internetových stránkách firmy, vyžádejte si je osobně. Určitě nechcete, abyste za cenu domu na klíč dostali pouze dům k dokončení.

Rodinný dům s podkrovím Nova

O výsledku můžou rozhodovat detaily

O konečné ceně domu rozhodují i zdánlivé detaily, jako jsou například venkovní parapety, žaluzie a další stínící technika či kvalita interiérových dveří. Doporučujeme při výběru oken počítat i se stínící technikou. Oblíbenou variantou jsou klasické žaluzie. Větší ochranu před sluncem poskytují rolety, které zároveň fungují i jako zvuková bariéra. Stínící techniku využijete i v interiérech - velmi elegantní jsou japonské posuvné stěny.


Máte zkušenosti se stavebními firmami, které nabízejí dřevostavby? Podělte se o ně s námi v diskuzi!

Hodnocení: +18 Hodnotilo uživatelů: 48 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Dřevostavba na klíč - bydlete rychle a kvalitně