Dřevostavby si poradí s vedry ve Středozemí i rozmary počasí na severu

Dřevostavby si poradí s vedry ve Středozemí i rozmary počasí na severu
27.05.2015 08:23

Dávno už minulu doba okálů a my se tak můžeme těšit z úsporných dřevostaveb, které se přizpůsobují požadavkům na moderní bydlení. O tom, jak jsou montované domy variabilní, nás přesvědčil největší český výrobce a dodavatel dřevostaveb RD Rýmařov. Ročně realizuje na desítku domů v zemích Beneluxu, a domky dokonce zavítaly i na jih do oblíbené řecké destinace.

Na jihu je dřevostavbám hej

Díky svým obchodním kontaktům v Řecku mohla firma RD Rýmařov stavět rekreační domy s výhledem na Středozemní moře. Montované domy si svou architekturou, rychlostí výstavby a cenou získaly své příznivce hned na několika řeckých ostrovech. Jednalo se o atypické projekty připravené přesně na míru budoucím majitelům. Přece jenom bylo nutné přizpůsobit dům tamějšímu prostředí.

A jak obstály domy v přímořské oblasti, kde jsou 40 °C vedra na denním pořádku? Díky jedinečné skladbě obvodových stěn je v domě příjemně i v parném létě. Kvalitní izolace nepropustí do interiéru teplo z venkovního prostředí.

Dřevostavby v Řecku Jedna z dřevostaveb v Řecku. Interiér domu v Řecku Interiér řecké dřevostavby.

Výhody českých dřevostaveb objevili i obyvatelé Beneluxu

Jiným podmínkám se musely přizpůsobovat dřevostavby na severu v zemích Beneluxu. V zemích tradičních cihlových domků a mlýnů je těžké prosadit moderní technologie výstavby a architekturu. RD Rýmařov se to ale povedlo, a tak ročně realizuje v Nizozemsku a Belgii kolem 10 rodinných domů. Současná architektura je tam naštěstí velmi progresivní. Zejména v Nizozemsku se obyvatelé musejí potýkat s problémem, že většina území leží pod úrovní mořské hladiny. Domy jsou tak neustále ohrožovány záplavami. Lidé proto hledají něco nového - kvalitní materiály a moderní postupy.

Poměrně složitý a nákladný export neovlivnil cenu domků natolik, aby neobstála v konkurenčním boji. Zadavatelé samozřejmě ocenili i další výhody, jako je například 30letá záruka na konstrukční systém domůvelmi rychlá výstavba. Jedním z posledních projektů v Belgii je například zubní ordinace s apartmánem.

Dřevostavba Belgie Jeden z posledních projektů RD Rýmařov v Belgii - zubní ordinace s apartmánem.

Hodnocení: +47 Hodnotilo uživatelů: 59 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Dřevostavby si poradí s vedry ve Středozemí i rozmary počasí na severu