Přeneste principy Feng shui do svého domu

Přeneste principy Feng shui do svého domu
14.06.2018 11:59

Obliba východních filozofií v posledních letech stoupá. Výjimkou není ani učení Feng shui, které se zabývá harmonií mezi člověkem a prostředím. Hlavním cílem je zde nerušené plynutí energie čchi, která má co nejvíc zůstávat v domě. To pomáhá udržet si harmonickou domácnost, a proto se hodí si pár základních prvků nenásilně přenést i do své dřevostavby od RD Rýmařov.

Feng shui ve své podstatě shrnuje přirozené principy, které v sobě každý někde hluboko máme. První významné pravidlo se týká půdorysu, který má být rozhodně pravidelný. Ideální pro perfektní dřevostavbu je obdélník a čtverec. Nevhodné jsou proto atypické půdorysy typu moderního bydlení ve tvaru písmene L.

Largo 98 Nova 722

S tvarem domu souvisí i proporcionalita. Velikost domu na klíč i dalších typů bydlení musí být přizpůsobená počtu jeho obyvatel. Mnoho lidí na malé ploše nebude mít dostatek soukromí a příliš volného prostoru naopak může způsobit až vzájemné odcizení.

Rozložení domu řídí světové strany

Dalším krokem k vybudování harmonické dřevostavby je správné rozložení interiéru, který má brát ohled na funkčnost i požadavky obyvatel domu. V otázce rozmístění místností hrají velmi důležitou roli světové strany

Na sever proto umístěte technické a užitkové pokoje, jako je koupelna, prádelna a spižírna. Jižní oblast naopak využijte pro hlavní obytnou zónu.

Kubis 631 City730

Východní a západní část využijte především pro kuchyň, pracovnu a dětské pokoje. Klidová neboli zadní polovina domu pak značí klid, stabilitu, ticho a odpočinek. Měli byste zde najít zejména ložnici. Dbejte také na to, ať je co nejdále od hlavního vchodu.

Aby energie mohla proudit

Svou roli hrají v domě i chodby. Měly by být dostatečně široké, světlé, bez zbytečných zákrutů a tmavých míst. Vyhýbejte se točitým schodištím, která přeměňují pozitivní energii v negativní. Nesmí být moc vysoké a prudké, protože energie by neměla šanci vhodně se rozprostřít do místností. A už vůbec nesmí být schodiště naproti hlavnímu vchodu.

Kam nejlépe umístit garáž?

Feng shui je přirozený způsob myšleníVelkou chybou je podle Feng shui garáž napojená přímo na dům. A úplně nejhorší je přisedání k ložnici. Auta totiž narušují plynulý tok energie a posílají negativní energii plnou zplodin. Ideální je tedy samostatně stojící garáž pár metrů od domu.

Při navrhování typových domů se i my snažíme řídit selským rozumem a uspořádat dispozice tak, aby se vám dobře bydlelo. Obrovský vliv má ale také usazení domu na pozemek. Proto se nebráníme úpravám typových projektů podle vašeho individuálního přání či nabízíme i výstavbu čistě atypických domů.

Hodnocení: +24 Hodnotilo uživatelů: 40 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Přeneste principy Feng shui do svého domu