Ideální dvougenerační dřevostavby

Ideální dvougenerační dřevostavby
22.05.2018 09:28

Ještě v nedávné minulosti byly v módě velké domy, kde žilo pohromadě více rodin. Doby se ale mění a s nimi i trendy v bydlení. Dnes všichni preferují více soukromí, obzvlášť mladé páry, které zakládají rodinu. Také mnohem více hledíme na energetickou náročnost bydlení, kdy starší, vícegenerační domy jsou velmi nákladné.

Domům pro dvě rodiny ale ještě rozhodně neodzvonilo. V katalogu RD Rýmařov najdete i dvougenerační dřevostavby, které poskytují oběma rodinám dostatečný komfort, navíc jsou energeticky úsporné a moderní.

Výhody i nevýhody bydlení pro dvě generace

Před zařizováním dvougeneračního bydlení se hlavně zamyslete nad tím, jaké vztahy panují ve vaší rodině. Pokud vyhodnotíte vaše rodinné vztahy jako dobré a vhodné pro společné bydlení, následuje stanovení hranic a pravidel chodu domácnosti. Po praktické stránce je dvougenerační bydlení skvělé v tom, že nemusíte shánět hlídání pro děti nebo dokonce můžete vařit společné večeře. Velkou výhodou je i úspora nákladů za energie, protože se na ně obě rodiny většinou skládají.

Hlavní nevýhodou společného soužití dvou rodin je nedostatek soukromí. Obě rodiny o sobě navzájem vědí, jak tráví volný čas, jaké návštěvy si zvou domů nebo kdy jste a nejste doma. Některým mladým párům není příjemné ani mluvení prarodičů do výchovy vnoučete. Také se musíte dělit o některé společné prostory bydlení a zahradu.

Jak zvolit ideální bydlení pro dvě generace?

Ideální řešení dvougeneračního bydlení je s dvěma vchody a s oddělenými prostory. Díky tomu se navzájem nerušíte, nejste pod neustálým dohledem a máte své vlastní soukromí. Společný tak zůstane pouze prostor zahrady. Někdy ale takto ideálně bydlení nelze uspořádat a potom se musíte naučit se s druhou rodinou navzájem tolerovat.

Prohlédněte si katalog typových domů RD Rýmařov, kde vám jako dvougenerační bydlení doporučujeme například řadu SOLO. Obraťte se na specialisty v dřevostavbách RD Rýmařov, kteří vám rádi navrhnou úsporné bydlení pro dvě rodiny.

Dřevostavba SOLO 117 Dřevostavba SOLO 105
SOLO 117 - Ideální dům pro velkou rodinu s velkorysou podlahovou plochou SOLO 105 - Po drobných úpravách vznikne skvělé dvougenerační bydlení
Hodnocení: +22 Hodnotilo uživatelů: 44 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Ideální dvougenerační dřevostavby