Jak na sladký spánek v nové ložnici

Jak na sladký spánek v nové ložnici
26.02.2015 13:46

O ložnici se říká, že je nejdůležitější místností bytu nebo domku. A je to pravda! Jde o důležitý prostor, kde se člověk cítí uvolněně, relaxuje a čerpá síly. Ložnice je alfou a omegou zdravého a spokojeného života. Proto byste měli věnovat větší pozornost zařízení ložnice, výběru matrace a lůžkovin, díky kterým se vyspíte do růžova!

Ložnice je pro náš život opravdu zásadní. Trávíme v ní téměř jednu třetinu dne a zdravý spánek je pro náš život nezbytný. Nevyspalý člověk více podléhá stresu, je náchylný k nemocem a chybí mu potřebná energie do života. Proto je důležité cítit se v ložnici dobře. Jak toho snadno docílíte?

1. Ložnice musí být vzdušná a dobře zorganizovaná

Pokud máte možnost vybrat si, kde ložnice bude, zvolte místnost orientovanou na východní stranu, která bude dobře větratelná. Mohlo by se zdát, že budete potřebovat velký prostor, abyste z ložnice udělali pokojíček vašich snů. Důležitý není ani tak velký prostor, jako dobrá organizacepromyšlenost. Zařízení ložnice si naplánujte dopředu a myslete na světlejší barvy. Spolu s kvalitně řešenými úložnými prostory docílíte vzdušnosti, která je důležitá pro zdravý odpočinek.

2. Základem je postel

Výběru matrace větnujte zvýšenou pozornost. Nejdůležitější jsou kvalitní materiály.

Postel obvykle tvoří dominantní část ložnice. Abyste se dobře vyspali, musí být postel kvalitní, pohodlná a rozhodně se na ní nevyplatí šetřit. Měla by být volně přístupná z obou stran a vhodně umístěná do prostoru místnosti. Nedoporučuje se umístění v přímé blízkosti okna a dveří. Nedílnou součástí postele je matrace. I u jejich výběru myslete na kvalitu.

U nákupu matrací, nemusí záležet na ceně. I levné matrace do postele jsou kvalitní. Vždy záleží na volbě materiálu, který dokáže zajistit správnou polohu páteře a kosterního svalstva. Jedině tak, se dobře vyspíte a ráno budete vstávat bez bolesti.

3. Lůžkoviny

Pro zdravý spánek jsou kvalitní lůžkoviny nezbytné. Dnešním trendem jsou anatomické, ortopedické, zdravotní polštáře nebo antialergické peřiny. Neméně oblíbené se stávají podhlavníky do postele, které jsou skvělou alternativou polohovacích roštů. Jsou vhodné pro každého, kdo má rád více polštářů pod hlavou nebo potřebuje ulevit od bolesti bolavým nohám.

Podhlavníky jsou dobrou zdravotní pomůckou, která slouží k podepření hlavy. Můžete tak předejít bolesti zad a nepříjemnému ztuhnutí krční páteře. Podložení nohou matracovým klínem si pochvalují, nejen nemocní nebo starší
lidé, ale i mladší generace, která ocení pohodlí u čtení nebo sledování televize.

4. Doplňky

Do ložnice jsou vhodné doplňky, které prostor zútulní, ale nezaberou příliš místa. Mezi takové patří lampičky, světýlka, polštářky, obrázky nebo fotografie. Velmi dobře vypadají koberečky u postele nebo barevné přehozy přes lůžkoviny, díky kterým se v ložnici budete cítit příjemně.

Hodnocení: +21 Hodnotilo uživatelů: 43 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Jak na sladký spánek v nové ložnici