Jak ochránit dům před zloději?

24.06.2020 15:46

Pořizujete si vysněný dům, každou volnou chvíli i korunu vkládáte do příprav, aby vaše hnízdečko bylo tím nejútulnějším místem na světě? Tak nezapomeňte zajistit, aby ho v budoucnu nenavštívila straka. Už jste zvažovali, jak dům zabezpečit před nechtěnými návštěvníky? Pokud ne, je nejvyšší čas. Pojďme se proto společně zaměřit na možné způsoby ochrany vašeho domu.

Pozor na nebezpečné zvyky

Nebezpečné zvykyPolicejní statistiky uvádí, že rodinné domy zloděje stále lákají. Jedná se o desítky vloupání měsíčně a co zde nejvíc platí, je prevence. Proto zvolte takový systém ochrany, který lupiče od zamýšleného činu odradí. Dodatečná pátrání po pachateli jsou ve většině případů bezvýsledná a Vy už svoji televizi ani nový laptop se všemi fotkami a dokumenty nikdy neuvidíte.

Kde tedy začít?

Dřevostavba RDRýmařovVstupní dveře do domu mohou všechno zachránit. Až 70 % zlodějů je totiž vnímá jako snadnou překážku. Přitom 80 % potvrzuje, že bezpečnostní dveře by dokázali překonat jen s velkými obtížemi.

A co z toho vyplývá? Zdá se to až nemožné, ale mnoho domácností si stále nehlídá ani tak základní bezpečnostní prvek, jako jsou vchodové dveře. U nás v RD Rýmařov jsou naopak samozřejmostí. Už v provedení domů STANDARD jsou součástí dodávky ochranné vstupní dveře s tříbodovým zámkem a bezpečnostními uzávěry.

Další Achillovou patou domů jsou okna. Především pak francouzská okna na zahradní terasu a podobně. Zde se vyplatí investovat do speciálních bezpečnostních folií, nebo v ideálním případě pořídit venkovní žaluzie, které mohou i perfektně doplnit vzhled domu. Existují však i moderní způsoby ochrany majetku, které nejsou na první pohled vůbec vidět. O to víc je však oceníte na druhý pohled. Nyní si přiblížíme systém inteligentního řízení domácnosti Synco Living od společnosti Siemens.

Synco Living zajistí pocit maximálního bezpečí

Synco Living v dřevostavběTento bezdrátový systém, který zahrnuje všechny prvky bezpečnosti a automatizace domácnosti, je pro naše dřevostavby perfektní volbou, kterou potvrzuje především spokojenost zákazníků. Kromě monitorování oken a dveří, ovládání světel a rolet zajišťuje navíc i regulaci vytápění, chlazení a přípravy teplé vody.

Synco Living počítá s naší zapomnětlivostí. Když před odchodem z domu zapnete monitorování, ihned Vám ukáže, která okna zůstala dokořán. Dokáže však mnohem víc! Umí zloděje pěkně potahat za nos.

Po dobu Vaší nepřítomnosti spustí simulaci přítomnosti osob, kdy centrální jednotka zapíná a vypíná interiérové osvětlení, aby vytvořila iluzi, že je někdo doma. A pokud se i přes to někdo vloupá dovnitř, jednotka okamžitě spustí alarm.

Pro klidný spánek bez obav

Zabezpečení domuJe zde řešení i pro Vaše obavy z nebezpečných zvuků. Pro tyto případy je zde tlačítko „panika“ hned vedle Vaší postele, které může spustit osvětlení v celém domě, vytáhnout předokenní rolety a podobně. Vše lze pohodlně naprogramovat pro pocit maximálního bezpečí.

A v neposlední řadě Vás ochrání i před požárem díky chytrému detektoru kouře a hlasitému alarmu. Centrální jednotka Vás může dokonce i informovat o nebezpečí pomocí SMS, pageru nebo e-mailu.
Chraňte se před nečekanou noční návštěvou.

Hodnocení: +16 Hodnotilo uživatelů: 40 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Jak ochránit dům před zloději?