Jak si co nejlépe osvětlit zahradu

Jak si co nejlépe osvětlit zahradu
05.04.2013 08:47

Chcete, aby byly dlouhé hodiny vaší práce na zahradě vidět pořád a ne jenom ve dne? Pak si svou vymazlenou zahradu musíte řádně osvětlit. Hra světel dokáže v zahradě vykouzlit romantická zákoutí, která jsou jako stvořená pro pozdní rande. Grilování s přáteli může probíhat až do pozdních hodin, díky správnému osvětlení se budete bavit i za tmy!

Jaké jsou vaše požadavky na osvětlení zahrady? Má být především účelné a zároveň úsporné, aby vám kvůli němu nepřišel vysoký účet za elektřinu.

Zpátky k přírodě

Přírodní světlo, jaké nám poskytuje oheň je sice velmi romantická záležitost, o praktičnosti se ale mluvit nedá. Známé bambusové pochodně můžeme zapálit maximálně tak na hodinu, když večer sedíme pod pergolou, ale v žádném případě je nemůžeme nechat samostatně hořet v zahradě přes noc.

A co zvolit podobný postup, ale bezpečněji? Co takhle získat si z přírody energii, kterou využijete na osvětlení celé zahrady? Takový komfort poskytují solární lampy do zahrady, které zpříjemní okolí vašeho domu a vytvoří téměř pohádkovou scenérii. Solární lampy jsou inteligentní a sami se rozsvítí, když zjistí, že přichází večer. Přes den pohlcují sluneční paprsky a získanou energii převádí do baterie, kterou využijí v noci. Nejen, že budete vědět, kam šlapete, když se vrátíte z večerní zábavy, ale solární světlo vám bude sloužit i při letním grilování.

Nevíte, jak na zahradní osvětlení? Kam ho umístit, aby ve tmě tvořilo krásnou scenérii? Poraďte se s odborníky z OK Zahrady! Každý paprsek světla má v zahradě svou roli.

Osvětlení zahrady

Příjemné letní posezení s grilováním

Zahrada vám slouží hlavně pro potěšení a odpočinek. Když vidíte, jak jste ji krásně upravili, najednou zapomenete, kolik hodin tvrdé práce jste na ní strávili. Pokud už máte nainstalované solární lampy do zahrady, byl by hřích konečně nevyužít altánek nebo pergolu k letnímu grilování! K tomu ale potřebujete jednu důležitou věc, a tou je zahradní gril. Krb nebo gril dokáže zahradu skvěle doplnit, funguje jako funkční i designový doplněk. Opravdu "namakané" zahradní grily můžete využívat dokonce i jako sušičku na ovoce nebo jako udírnu. Kdo by se nenechal zlákat takovou nabídkou?

Jaký způsob osvětlení zahrady volíte vy?


Autor: Martina Spěváková

Hodnocení: +40 Hodnotilo uživatelů: 100 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Jak si co nejlépe osvětlit zahradu