Jak si vybavit kuchyň a na nic nezapomenout

Jak si vybavit kuchyň a na nic nezapomenout
15.02.2014 11:54

Kuchyň patří mezi nejfrektovanější místnost v domě. Trávíme s ní nejvíce času, scházíme se v ní s rodinou u společných obědů, nezřídka kdy vodíme do kuchyně také návštěvu. Kuchyň je navíc v moderním interiéru součástí obývacího pokoje - dohromady tvoří tzv. openspace, neboli otevřený vzdušný prostor. Proto si na vybavení a designu kuchyně dejte opravdu záležet!

Ať už jste ukázková hospodyňka, nebo vaříte v kuchyni pouze sporadicky, stále je to nejdůležitější místnost v domě. Připravili jsme pro vás malý seznam nutného vybavení do kuchyně. Můžete s ním rovnou vyrazit na nákup!

  • Nádobí na vaření - hrnec, pánev, rendlík
  • Struhadlo/kráječ - kráječ vám ušetří práci.
  • Sada nožů - 6 druhů
  • Servírovací set - talíře (hluboké, mělké, dezertní), misky, hrníčky, skleničky
  • Vál a váleček - silikonový váleček je velmi skladný
  • Tyčový/klasický mixér
  • Příbory - sada po 6 ks obsahuje lžíce, lžičky, vidličky, nože
  • Prkénka - více kusů na různé druhy potravin
  • Sada obraceček

Výhodný set vestavných spotřebičů.Určitě jste si všimli, že nám v seznamu chybí všechny spotřebiče. Dejte přednost moderním vestavným spotřebičům. Velmi praktické je umístění trouby do výše očí. Umožní vám kontrolovat jídlo, aniž byste se museli ohýbat a neustále troubu otevírat a plýtvat tak energií. Užitečná je tzv. trojkombinace - tedy trouba, lednička a mikrovlnná trouba umístěné vedle sebe a nad sebou. Nakupujte výhodné sety vestavných spotřebičů stejné značky, ušetříte tisíce korun.

Co se zadní stěnou kuchyňské linky?

Nezapomínejte ani na výběr obkladu zadní stěny kuchyňské linky. Myslete nejen na design, ale také na to, jak se vám obklad bude čistit, pokud například něco mixujete a způsobíte neplechu po celé kuchyni. Oblíbenou klasikou jsou keramické dlaždice, které seženete v nejrůznějších barvách a vzorech, od poměrně levných až po opravdu luxusní kousky. Stylové je použití tzv. grafoskla, které je velmi módní a snadno se udržuje. Grafosklo se vyrábí na míru. Můžete si do něj nechat vložit například rodinné fotografie, ale také přírodní materiály. Méně praktické jsou potom nerezové desky, ze kterých musíte neustále čistit otisky prstů.

Jídelní kout jako z magazínu o bydlení

I v malém bytě si můžete zařídit pohodlný jídelní kout. Nenahrazujte ho barem, který není moc praktický, a brzy ho začnete mít doslova plné zuby. V případě, že máte k dispozici málo prostoru, nepořizujte si kulatý stůl. Obdélníkový stůl můžete jedno stranou přitisknout ke stěně a v případě potřeby ho pouze odsunout. Pozornost věnujte také výběru žídlí. Doporučujeme vám čalouněné dřevěné židle, které se hodí do každého interiéru a jen tak se neomrzí!

Obdélníkový stůl s čalouněnými dřevěnými židlemi.

Hodnocení: +33 Hodnotilo uživatelů: 57 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Jak si vybavit kuchyň a na nic nezapomenout