Jak si zařídit útulnou, ale přesto praktickou kancelář

Jak si zařídit útulnou, ale přesto praktickou kancelář
15.08.2012 14:50

Máte možnost pracovat z domu nebo už tak dokonce delší čas pracujete? Jistě řešíte správné vybavení domácí kanceláře tak, abyste si vytvořili příjemné pracovní prostředí, ve kterém bude radost pracovat. Je známo, že pracovní prostředí, ve kterém člověk tráví většinu svého denního času, výrazně přispívá nejen k dobrému zdravotnímu stavu, ale i k dobré psychice. Vybírejte proto vybavení pro domácí kancelář s velkou pečlivostí!

Vybavte si kancelář podle své profese

Nároky na kancelář a prostor jsou u každé profese různé. Jiný charakter domácí kanceláře potřebuje finanční poradce, kterému stačí menší stůl a kvalitní židle, než například návrhář nebo designer s nutností velkého stolu a mnoha úložných prostor. Základem všeho je ale kvalitní kancelářská technika, která vám ulehčí a zrychlí vaši práci. Ušetřený čas tak můžete věnovat své rodině nebo koníčkům.

Osobní skartovač EBA. vazač STAR. Digitální barevný tiskový stroj.

Kancelářský nábytek předurčí styl vaší pracovny

Důležitým prvkem pro vaši pracovnu je bezesporu  kancelářský nábytek, který  předurčí styl vaší domácí kanceláře. Vybírejte z nepřeberného množství materiálů a dekorů, které na našem trhu existují. Můžete si tak vybavit kancelář dřevěným nábytkem, který je velice útulný a stylový. Pro příznivce moderního stylu je vhodný kovový nábytek, ten se však někomu může zdát chladný a neosobní. Skleněný kancelářský nábytek vypadá elegantně a trošku futuristicky, je však poměrně nepraktický. Zvláště pokud máte doma malé děti nebo čtyřnohé mazlíčky. Výběr však záleží jen a jen na vás a vašem vkusu.

Pamatujte, že správná židle by měla respektovat anatomii těla!

V dnešní uspěchané a technické době, kdy trávíme většinu pracovního času sezením, je velice důležitý výběr kvalitní kancelářské židle. Zvolením nevhodné židle a špatného sezení dochází ke zdravotním potížím a bolestem, především v oblasti krční a bederní páteře. Nabídka kancelářských židlí je opravdu veliká - můžete si pořídit klasickou látkovou nebo koženou židli různých barev.

Ergonomická židle pro nejzdravější způsob sezení

Nejzdravější sezení zaručují ergonomická křesla, kde si můžete snadno upravit výšku a úhel sedáku a hlavové opěrky, ale i bederní opěrky a opěrek rukou. Eliminujete tak bolesti zad. Ergonomická křesla navíc mají synchronní mechanismus pro správné držení těla. Velice praktické jsou také podložky pod koberce nebo hladké povrchy, které je tak ochrání a zároveň fungují protiskluzově.

Ergonomické křeslo pro zdravá záda. Protiskluzová podložka pro koberce Látkové kancelářské křeslo modré barvy

Pořiďte si kancelářské "vychytávky"

Během práce zajisté vyprodukujete mnoho potřebných i nepotřebných dokumentů. Zbavit se těch starých a nepotřebných, vám pomůže skartovačka pro domácnostNejnovější typy skartovaček jsou osazeny tichým a výkonným motorem s lehce vyjimatelným košem. Nebudou vás tak svým chodem rušit při práci. Pokud si však budete chtít potřebné dokumenty nechat svázat, pořiďte si vázací stroje. Ty vám svážou papíry kroužkovou nebo lepenou vazbou do měkkých i tvrdých desek.

Ruční sešívačka Rapid DuaxNezapomínejte si do kanceláře pořídit také drobné kancelářské vybavení. To  je dobré mít vždy po ruce. Zefektivníte tím tak svoji práci. Jedná se především o různé psací potřeby, zvýrazňovače, nůžky, izolepy nebo šanony a jiné desky. Důležitá je také sešívačka, která může být ruční nebo elektrická, nebo děrovačka pro snadné zakládání dokumentů. To vše vám usnadní váš pracovní den. Dbejte i na kvalitní a dostatečné osvětlení, abyste si nezkazili zrak.

Oddělte pracovní prostor od osobního!

Důležité je oddělit pracovní prostor od prostoru osobního, tak aby vám umístěné věci po bytě nepřipomínaly vaši práci v době, kdy máte "padla". Zároveň by vás neměla rušit činnost ostatních členů rodiny, jako je sledování televize nebo vaření. Do domácí kanceláře určitě nepatří televize nebo nejrůznější posilovací stroje a další sportovní vybavení. To vše by vás odvádělo od práce. Proměnte kancelář v místo, kde budete pracovat s chutí!

Autor: Simona Stará

Máte další tipy, jak si vybavit domácí kancelář? Sdělte nám je!

Hodnocení: +47 Hodnotilo uživatelů: 113 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

Seřadit od nejnovějšího, od nejstaršího, podle oblíbenosti (strukturovaně).

  • Logo Realitní kanceláře eva 17.07.2014 16:19:51

    Fajn rady jsem našla také tady: http://www.bydleni-interier.cz/jak-vytvorit-inspirujici-domaci-kancelar/

    reagovat nahlásit | Hodnocení: 3 Hodnotilo uživatelů: 3 Kladně hodnotit Záporně hodnotit
  • Logo Realitní kanceláře Magda Dočkalová 25.03.2013 13:27:04

    Já si zařizovala provizorní domácí kancelář když jsem šla na MD. Bylo to potřeba, protože mateřská nic moc a příjem k dobru se vždycky hodí. Plus samozřejmě psychika, která jednostrannou činností dost trpí. Práce mi dovolenou osvěžila - věděla jsem, že to pro mě není existenční nutnost a díky tomu jsem si to opravdu hodně užívala. Vybavení jsme s manželem nakupovali u Sevtu - http://www.sevt.cz/obchod/kancelarske-potreby/ - a židli jsme pořídili spinalisku. Za ty peníze to teda byla dost velká pálka, na druhou stranu musím říct, že si jí pochvaluji, sedí se na ní parádně. Cena byla ale opravdu o kategorii výš, takže bych doporučovala spíše těm, kteří to využijí. Cena je opravdu vysoko.

    reagovat nahlásit | Hodnocení: 1 Hodnotilo uživatelů: 3 Kladně hodnotit Záporně hodnotit
ZpětÚvodní strana » Články » Jak si zařídit útulnou, ale přesto praktickou kancelář