Jak si zvelebit nový byt

Jak si zvelebit nový byt
08.01.2015 12:00

Právě jste se nastěhovali do nového bytu? Pak vás čeká skvělá fáze - zútulnění a zvelebování. Zkrátka přetvoření bytu k obrazu svému, abyste se v něm co nejdříve cítili jako doma. Nemusíte provádět zrovna rozsáhlou rekonstrukci, někdy rozhodují maličkosti. Máme pro vás pár tipů a vychytávek na zvelebení nového bytu.

Když nemáte zrovna na utrácení

Stěhování do nového bytu nás většinou finančně vyčerpá, a tak je nutné se v jeho zařizování trochu uskromnit. Ale přesto to jde - zkrášlit ho a ani moc neutratit. Nebojte se například ručních výrobků. Znáte techniku pedig? Jedná se o pletení neboli košíkářství. Vy ale proutí můžete jednoduše nahradit papírovými ruličkami umotanými z novin nebo letáků. Stačí je obarvit a rozdíl od pravého proutí nepoznáte. Kromě košíčků všech velikostí si můžete uplést i nejrůznější dekorace.

Někdy stačí ke zkrášlení bytu málo.

Interiér dokážou perfektně oživit také kusové koberce. Nebojte se barev a vzorů. Vždy by ale měly ladit s ostatními barvami v bytě. Jestliže chcete, aby koberec držel na svém místě a neshrnoval se, doporučujeme ho přilepit k podlaze textilní páskou na koberce. Až budete chtít kobereček vyměnit, jednoduše ji z podlahy odlepíte. Zbytky lepidla popřípadě odstraníte ředidlem.

TIP: Starší pohovku či sedací soupravu oživíte novým přehozem nebo barevnými polštářky. Pomůže i zajímavý obrázek na zdi nebo veselé fotografie v rámečku.

Květiny v ozdobných obalech.V útulném bytě by samozřejmě neměly chybět ani květiny. Nejenže je na ně krásný pohled, ale pomáhají čistit vzduch v bytě a udržovat ideální vlhkost vzduchu. Doporučujeme například využít roh místnosti, kam naaranžujete svoje oblíbené květiny. Nekvetoucí rostliny oživí barevné obaly na květináče.

Když chcete větší rekonstrukci

Pokud jste koupili starší byt, určitě počítáte s investicí do jeho rekonstrukce. Základem jsou kvalitní okna, která sníží tepelné ztráty a efektivní vytápění. Není problém do bytu instalovat podlahové vytápění, které vám zajistí vysoký komfort. Lze volit teplovodní, nebo elektrickou variantu (elektrické rohože můžete umístit již na stávající podlahovou krytinu a překrýt je krytinou novou - vždy se ale poraďte s odborníkem).

Při rekonstrukci také často zasahujeme do vnitřního uspořádání bytu (hlavně při rekonstrukci bytového jádra). Na pomoc si vždy přizvěte statika, který označí nosné stěny. Jestliže výrazně měníte dispozice bytu, měl by o těchto změnách vědět příslušný stavební úřad.


Napište nám do diskuze svoje další tipy na zvelebení nového bytu.

Hodnocení: -5 Hodnotilo uživatelů: 63 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Jak si zvelebit nový byt