Jak v dětech vypěstovat lásku k přírodě? Zahradní dětské hřiště bude úžasný pomocník.

Jak v dětech vypěstovat lásku k přírodě? Zahradní dětské hřiště bude úžasný pomocník.
19.09.2014 13:19

Zahrada a obecně příroda jako taková, je pro nás v dnešní době velice důležitá. Je to místo, které nám vždy poskytne otevřenou náruč, ve které si odpočineme od každodenních problémů a starostí. Blahodárně tak působí nejen na naši psychiku, ale i na naši fyzickou kondici. Pojďme tedy i v našich dětech vybudovat vztah k přírodě.

Jak v dětech vypěstovat vztah k venkovním aktivitám?

Způsobů je několik. Záleží pouze a jen na vás, jak se s nimi popasujete. Na zdravém životním stylu záleží nejen v našem případě, ale bezpochyby i v případě našich dětí, které jsou na prvním místě.

  • Od nejútlejších let berte své nejmilejší ratolesti na rodinné výlety a toulky přírodou. Pokud budou chápat přírodu jako součást svého života, snížíte tak riziko toho, že v pubertě prosedí celé dny u televize či počítače s popcornem v ruce.
  • Vybudujte pro své děti na zahradě malé dětské hřiště, které jim poskytne útočiště a naservíruje jim velkou dávku zábavy, kterou zaručeně oceníte i vy. Děti budete mít neustále na očích a přitom ušetříte čas i pro své aktivity.
  • Velice jednoduchou možností je přihlásit děti do turistických kroužků.
  • Podobně snadnou variantou, je zaslání dětí na dětský tábor. Na druhou stranu je však v tomto případě potřeba počítat s většími finančními výdaji.

Zaujala vás druhá možnost, ale nevíte, jak takové soukromé dětské hřiště vybudovat a co si pod ním vlastně představit? Čtěte dál.

Dětské hřiště

Jaké prolézačky umístit na zahradní dětské hřiště a na co nezapomenout

Při tvorbě dětského hřiště mějte na paměti to, že se jedná o hřiště pro vaše děti, které vy znáte nejlépe. Pokud při výrobě atrakcí zapojíte nejen srdce, ale i fantazii, budou vaše děti jistě spokojené a každý večer budou usínat s hlavou plnou dobrodružných zážitků. Houpačky, skluzavky a pískoviště nadchne každé dítě.

Pamatujte ovšem na rizika, která na zahradě číhají (bazén a jezírka). Proto popřemýšlejte o kvalitním oplocení celého hřiště, díky kterému vám děti neutečou. Poplastované pletivo bude skvělým pomocníkem při tvorbě plotu.

Mezi nejoblíbenější prolejzačku patří skluzavka

Pozornost malých dětí bezpochyby zaujme dětská plastová zahradní skluzavka. Při výběru skluzavky myslete na zdraví a bezpečí vašich dětí. To vám zaručí certifikované výrobky, které jsou navíc odolné i vůči slunečnímu UV záření. Kvalitní dětská klouzačka by měla zaručit nosnost až 100 kg. Na trhu se objevuje široká nabídka typů a barevných provedení. Nemusíte se tedy bát, že nenajdete tu pravou.

Pokud jste již pro své děti zahradní hřiště přichystali. Napište nám své typy a rady do diskuze.

Hodnocení: +37 Hodnotilo uživatelů: 89 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Jak v dětech vypěstovat lásku k přírodě? Zahradní dětské hřiště bude úžasný pomocník.