Jak vybrat plot, který opravdu vydrží?

Jak vybrat plot, který opravdu vydrží?
20.07.2012 07:49

Chcete se zorientovat v nepřeberném množství plotů, které trh nabízí? Říkáte si: „Který plot opravdu vydrží? Jaké mám možnosti při výběru? Jak náročná je údržba plotu? Existuje dočasné řešení oplocení?“ Chyťte se našeho záchranného kruhu a dozvíte se o 3 typech plotů, které se navzájem liší, a přesto mají něco společné – kvalitu a bezúdržbovost.

Dnes budeme mluvit o průmyslových plotech, které stále častěji, i když tomu název nenapovídá, nacházejí využití i pro oplocení rodinných domů. Dále se dozvíte více o svařovaném pletivu, které lze využít například jako oporu pro rostliny. Na závěr přineseme tip pro všechnykteří chtějí svou stavbu ochránit před útokem zlodějů.

Společnost DIRICX poskytuje odbornou pomoc při výběru oplocení a prodává ploty, které vydrží celý život. Nechte si poradit od profesionálů v oboru!

Průmyslové ploty jsou pověstné svou bezpečností a zároveň decentností

Proč se vlastně průmyslové ploty těší takové oblibě? Je to jednoduché! Jejich střídmý a elegantní design dává vyniknout stavbě a zároveň jsou téměř bezúdržbové. K tomuto plotu již nemusíte pravidelně usedat s barvou a štětcem, jak tomu je například u dřevěných plotů. Průmyslové ploty jsou totiž vyráběny ze žárového zinku nebo v poloplastované úpravě, kdy je pozinkovaná ocel potažena vysoce přilnavým plastem. Tyto materiály vyžadují minimální údržbu a tedy minimální péči z vaší strany. Nespornou výhodou průmyslového oplocení je vysoká bezpečnost – dráty o síle až 8 mm jen tak snadno nepřestřihnete!

Víte, proč jsou průmyslové ploty používány nejen k oplocení firemních pozemků, ale také rodinných domků? Napadlo vás někdy, že pozemek se za průhledným plotem jeví daleko větší, než ve skutečnosti je? Pokud ovšem nechcete svoji zahradu zbytečně vystavovat na odiv kolemjdoucím, osázejte okolí plotu tújemi, které obohatí pozemek o dotek přírody.

Elegantním řešením oplocení mohou být plotové dílce. Umožňují snadnou montáž i v nakloněné oblasti a perfektně doplní vzhled vašeho domu.

Dopřejte si soukromí a osázejte okolí plotu tújemi!

Svařované pletivo je všestranně využitelné

Při výběru plotu je třeba promýšlet i náročnost montáže. Jednoduchou instalaci vykazuje například svařované pletivo. Toto pletivo je k dostání v několika variantách. Jednou z možností je pletivo se svařovanými oky zmenšujícími se od středu k okrajům, které vyniká svou univerzálností. Lze ho využít:

  • pro oplocení domů, chat, farem
  • jako oporu pro popínavé rostliny
  • pro vymezení cestiček a stromořadí

Pokud si potrpíte na bezpečí, doporučujeme robustnější pletivo zakončené trny, které odradí každého zloděje.

Zamyslete se, zdali má vámi vybrané pletivo správně vyřešen odtok dešťové vody. Toho se většinou dosahuje zvlněním pletiva. Při usazování vody na pletivu totiž může docházet ke korozi, která podstatně zkracuje životnost plotu. Záhon či trávník se většinou udržuje hnojením nebo různými chemickými preparáty, kvalitní plot by měl být vůči působení těchto látek odolný.

Mobilní oplocení vám dočasně ochrání majetek

Mobilní oplocení je inteligentním dočasným řešenímJak jsme slibovali na začátku článku, máme pro vás tip pro dočasnou ochranu objektu. V nabídce společnosti DIRICKX najdete mobilní oplocení, kterým snadno ochráníte například stavební prostor. Ostražitost při stavbě domu se opravdu vyplatí! Nevybízejte zloděje volně položenými cihlami a ostatním materiálem ke krádeži. Věřte, že mnoho stavebníků by mohlo vyprávět o ztrátách, které jim vznikly na nezabezpečeném stavebním pozemku. Mobilní oplocení je spolehlivou volbou, která je vždy po ruce. Netrapte se nerovnostmi povrchu, tento typ oplocení je možné postavit v členitém i zvlněném terénu a na jakémkoli podkladovém materiálu.

Závěrečná rada zní - při výběru mějte na paměti bezpečnostfunkčnost a pečlivě zvažtekolik času chcete do údržby plotu investovat. Chcete se s námi podělit o osobní zkušenosti s ploty? Využijte níže uvedeného formuláře a zapojte se do diskuse.

Autor: Aneta Doleželová

Hodnocení: +7 Hodnotilo uživatelů: 53 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Jak vybrat plot, který opravdu vydrží?