Jak vybrat vhodné skladové prostory a jak je vybavit

Jak vybrat vhodné skladové prostory a jak je vybavit
05.06.2014 12:52

Skladové prostory potřebuje dříve či později každý podnikatel. Když se totiž váš obchod začíná rozrůstat, je vhodné začít shánět bezpečný sklad na zboží nebo balení produktů. Jak ale takový prostor najít, zařídit a popřípadě zrenovovat?

Při výběru skladových prostor se řiďte především svým oborem, ve kterém podnikáte. Sklady nejčastěji najdete v průmyslových oblastech města, na okraji měst, ale i v menších obcích, kde je cena za pronájem takového skladu často podstatně nižší. Také můžete narazit na výhodný pronájem nebo dokonce koupi. Takové skaldy ale většinou bývají v horším technickém stavu, proto je potřeba ještě do nich investovat. Spoustu úprav ale zvládnete sami, jako například vyklizení starého skladu. Posbíraný odpad odvezte do sběrných surovin a staré železo do zařízení zabývajícího se výkupem kovů ve vašem okolí.

Rozlišujeme 3 druhy skladových prostor

Průmyslová výroba často vyžaduje velké skladovací prostory, nejčastěji na okrajích měst. Sklady pak slouží nejen na skladování samotného zboží, ale také různých surovin i techniky, jako jsou například balicí stroje. Ještě před uzavřením smlouvy o pronájmu skladu se ujistěte, že je dobře napojený na silniční (v případě potřeby i železniční) dopravu.

Kartonážní stroj zabírá poměrně hodně prostoru.Vysoké nároky na skladování si kladou potraviny. Skladování potravin musí probíhat za podmínek daných normou a hygienou a je nutné dodržovat v prostoru předepsanou teplotu. Balicí technika je také součástí těchto skladů. Často nechybí kartonážní stroje pro balení kusových i sypkých produktů. Kartonážní stroje lze jednoduše kombinovat s etiketovacími stroji a rozřazovacími systémy.

Posledním druhem jsou speciální sklady na skladování výbušnin a hořlavých materiálů. Takový sklad musí splňovat veškeré zákonné normy. V tomto případě se doporučujeme obrátit na odborníky, kteří budou s jistotou vědět, který sklad je vhodný právě pro vaše potřeby.

Skladové prostory si pronajměte co nejblíže vašemu obchodu či výrobě. Pronájem a dopravu surovin nezapomeňte promítnout také do ceny prodávaného zboží. Čím dál bude sklad, tím se vám doprava prodraží.

Hodnocení: +26 Hodnotilo uživatelů: 52 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Jak vybrat vhodné skladové prostory a jak je vybavit