Jak zvelebit zanedbaný stavební pozemek

Jak zvelebit zanedbaný stavební pozemek
11.02.2014 14:18

Konečně jste se rozhodli a udělali krok ke svému vysněnému cíli. Koupili jste si stavební pozemek. Ten už ale delší dobu leží ladem, a tak je poněkud zanedbaný. Nezoufejte, poradíme vám, jak ho dát dokupy a vytvořit tak ideální prostředí pro vaše budoucí bydlení.

Koupili jste kus holé plochy nebo naopak zarostlou louku, která má být zahradou u vašeho budoucího domu? Nezahazujte flintu do žita, protože s pomocí moderní techniky uděláte ze zanedbaného pozemku úžasnou zahradu.

Prvním krokem je oplocení vašeho nového pozemku

Nejprve ale myslete na to, že je důležité pozemek oplotit. Jinak se vám bude stávat, že po pozemku budou chodit cizí lidé či dokonce projíždět auta. Místní byli zvyklí, že o pozemek se nikdo nestaral a mohli si tak například krátit cestu. Plot je pro ně prvním znamením, že pozemek již není veřejný. Stavbu plotu zvládnete sami. Předpokládáme, že pro oplocení stavebního pozemku použijete poplastované pletivo, které je cenově dostupné, má dlouhou životnost a jeho montáž je velmi snadná.

A jak začít se stavbou plotu? Nejprve si pečlivě změřte délku plotu, kterou budete potřebovat. Nakupte si také plotové sloupky, počítejte s jejich rozmístěním zhruba po 3 metrech. Do rohů patří také plotové vzpěry, které udrží sloupky rovně. Následuje zabetonování plotových sloupkůnatažení pletiva. Nesmí vám chybět vázací drát a značně pomůže také natahovák, díky kterému bude plot řádně vypnutý. Nechte si dostatečně široký vjezd na pozemek. Musí jím projet i větší stavební technika. Poslouží vám provizorní vrata, na které dáte silný řetěz a zámek. Kupování nových vrat je poměrně nákladnou variantou, navíc by v průběhu stavby mohlo dojít k jejich poničení.

I z louky lze vytvořit krásný trávník pomocí mulčovače za traktor.

I z louky lze vyčarovat golfový trávník

At už chcete anglický trávník, nebo ekozahradu, každé louce prospěje mulčování. Při mulčování dochází k ponechání čerstvě posekané trávy ladem, když zetlí, má hnojivé účinky. Nejvhodnější období na mulčování je konec června, lze ho opakovat od srpna do září (když se seče otava).

Aby mulčování bylo účinné, je nutné pronajmout si kvalitní mulčovač za traktor. Mezi nejžádanější patří mulčovače značky Spearhead. Varianta MULTI CUT zanechává díky vysoce nasávacím nožů perfektní pokos a díky tandemovým kolům bez problémů zvládne jízdu i v náročnějším terénu. Mulčovač STAR CUT představuje profesionální systém na drcení strniště.

Rotorový mulčovač za traktor značky Spearhead.

Hodnocení: +36 Hodnotilo uživatelů: 52 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Jak zvelebit zanedbaný stavební pozemek