Jaké spotřebiče by neměly chybět v novém bytě?

Jaké spotřebiče by neměly chybět v novém bytě?
17.03.2015 08:05

Zařizujete či rekonstruujete svůj byt a přemýšlíte, jaké spotřebiče vám tam nesmí chybět? Přinášíme vám přehled nových trendů pro zařízení domácnosti, které vám přinesou spoustu ušetřeného času, práce i nervů.

Náš domov rekonstruujeme zejména pro to, abychom se v něm cítili co nejlépe a pohodlněji, než jak tomu bylo ve starém interiéru. Proto nezapomeňte do vašeho vybavení pořídit spotřebiče, které vám usnadní život. Jak je ale vybrat, jaké musíte mít a které jsou lepší než jiné? Rádi vám poradíme!

Varná deska – plyn, indukce či sklokeramika?

Do své kuchyně můžete pořídit varnou desku, která je oddělená od vestavné trouby a umístit tak oba spotřebiče tam, kde vám to bude vyhovovat. Vybírat můžete desky indukční, sklokeramické, nebo se můžete spolehnout na klasickou plynovou varnou desku v moderních variantách. Velkým plusem je u moderních varných desek možnost volby počtu hořáků, materiálu i velikosti. Dnes již existují také desky, které v sobě kombinují například indukci a plyn.

Pro váš domov pořiďte také chytré malé elektrické spotřebiče, které vám pomohou v kuchyni. Alin e-shop vám je nabízí za skvělé ceny a na jednom místě!

Indukční desky

Desky s indukcí pracují na jiném principu ohřevu. Teplo vydávají pomocí kontaktu s nádobou s magneticky vodivým dnem a tepelná výměna tak probíhá pouze s nádobím. Nemusíte se bát pořizování drahého nádobí pro indukci. Pokud se vám nechce zbavovat dosavadního oblíbeného nádobí, pořiďte indukční podložku, díky které bude indukce působit. 

  • + rychlá reakce a zahřátí
  • + levnější způsob vaření
  • + okamžitá regulace

Plynové desky

Plynové varné desky prošly technologickým vývojem, který zlepšil jejich výkon a spotřebu. Proto můžete zapomenout jak na sirky, tak na pracné čištění. Desky jsou totiž vybavené automatickým zapalováním a pojistkami zhasnutí plamene.

  • + okamžité zahřátí
  • + minimální únik tepla po vypnutí
  • + rychlá regulace plamene

TIP: Nevíte, kde pořídit spolehlivý spotřebič? V eshopu Alin najdete vše na jednom místě a za příznivé ceny. Například sušičky prádla zde začínají již na 10 990 Kč.


Sušička vám změní život. V dobrém!

Sušička se stane vaším nejlepším pomocníkemSušička prádla se postupně stává běžným vybavením českých domácností. Ušetří vám čas a námahu s věšením prádla a dokonce usnadní žehlení. Její provoz navíc není dnes již tak nákladný, neboť se vyrábějí v nejvyšších energetických třídách. Sušičku můžete mnohdy zakoupit v setu s pračkou a postavit na sebe pro ušetření místa.

Typy sušiček

  • Kombinovaná pračka se sušičkou – tyto sušičky jsou vhodné především tam, kde není místo pro pračku a sušičku zvlášť. Polovinu prádla je nutné při sušení odebrat a plnou kapacitu pračky usušit nadvakrát. Kombinované pračky se sušičkou mají větší spotřebu elektřiny a vody, kvalita sušení je přitom však nižší.
  • Ventilační sušička – odvětrávací sušičky můžeme zařadit k levnějším typům. Horký vzduch s vysokým obsahem vlhkosti je nutné odvést pryč z místnosti odtahovým vedením. Tento typ sušičky je proto lepší pořídit, pokud se chystáte na stavební úpravy svého domu, nebo pokud vlhký vzduch v místnosti (například v samostatné prádelně) nezpůsobí žádné problémy.
  • Kondenzační sušička – tento typ vede odvětrávaný vzduch přes vnitřní kondenzátor, kde zkapalní obsaženou vlhkost a kondenzát odvede do záchytné nádobky. Po ukončení procesu sušení tak stačí kapalinu jednoduše vylít. Dražší modely již disponují zařízením, které odvádí vodu přímo do odpadu a manipulace se zásobníkem tak není nutná.
  • Kondenzační sušička s tepelným čerpadlem – princip u tohoto nejmodernějšího typu je stejný, jako u kondenzační sušičky. Pro ohřívání i ochlazování vzduchu však tato sušička používá tepelné čerpadlo. Využití tepelného čerpadla přitom přináší velké úspory za elektřinu, neboť ji můžeme zařadit do energetické třídy A. Další výhoda je v šetrnosti, které je dosaženo díky možnosti využívat nižší teploty při sušení. Můžete zde proto sušit i jemné materiály jako hedvábí nebo vlnu.

Vadí vám mastnota a pach z vaření? Pořiďte si digestoř!

Pomocí odsavače se zbavíme nepříjemných par i mastnot, které se tvoří při vaření. Kritérií pro výběr digestoře je mnoho, rozhodující je velikost kuchyně, umístění varné desky i způsob odsávání. Při výběru způsobu odvětrávání je třeba brát v potaz konstrukční možnosti našeho domu či bytu. Nejefektivnější je odtah, který skrze potrubí odvádí kuchyňské páry a pachy ven. Pokud nemůžeme využít odtahový systém, můžeme zvolit recirkulační digestoř. Princip těchto zařízení je založen na nasávání a následném vyčištění vzduchu, který je poté veden zpět do místnosti.



ALIN-MODERNÍ BYT, a.s. se především zabývá zakázkovou výrobou kuchyňských linek, interiérového nábytku a vestavných skříní. U společnosti si můžete vybrat vysněnou kuchyň na klíč, včetně kvalitních spotřebičů. V nabídce eshopu můžete najít domácí spotřebiče předních světových značek, jako je Bosh, Electrolux, Miele a další.

Hodnocení: +1 Hodnotilo uživatelů: 65 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

Seřadit od nejnovějšího, od nejstaršího, podle oblíbenosti (strukturovaně).

  • Logo Realitní kanceláře Viki 20.04.2016 16:42:51

    Hodně záleží, jak velký spotřebič si dovolit. Bydlím v garsonce a stačí mi takovýto vařič http://www.nejlepsi-spotrebice.cz/dvouzonovy-indukcni-varic-sencor-scp-5404gy/. Samozřejmě je to opravdu o místě. Pokud budu mít kuchyni 4x4 m, tak si tam dám klasickou indukční desku.

    reagovat nahlásit | Hodnocení: 0 Hodnotilo uživatelů: 6 Kladně hodnotit Záporně hodnotit
ZpětÚvodní strana » Články » Jaké spotřebiče by neměly chybět v novém bytě?