Jakou podlahu bude mít vaše terasa?

Jakou podlahu bude mít vaše terasa?
17.01.2013 13:31

Terasa - místo, na které si přijdeme odpočinout po těžkém dni v práci, na kterém si vypijeme kafíčko po vydatném nedělním obědě, na kterém strávíme romantický podvečer se svou drahou polovičkou. Sníme o ní téměř všichni, ale jen některým se tento sen splní. Základem terasy jsou kvalitní pevná prkna, která dokážou odolat rozmarům počasí.

Stavíte nebo renovujete terasu? Potom si pořádně rozmyslete, z čeho bude mít podlahu, protože to je první a nejdůležitější věc, nad kterou byste se měli zamyslet. Máte na výběr - podlahu z kamene, ze dřeva anebo moderní materiál woodplastic neboli dřevoplast. V dnešním článku si povíme o každé z těchto variant.

Terasa, která se vrátila do doby kamenné

Přírodní kámen je tradiční materiál, který se stále používá. Nemusíte mít tedy strach, že snad vyšel z módy. Je také praktický - nemusí se udržovat. Ale snažili jste se už někdy vyčistit kámen? Mastné fleky na podlaze po večerním grilování nejsou výjimkou, a tak vám v tomto případě nezbývá nic jiného, než doufat, že je časem smyje déšť. Přírodní kámen také není vhodný na balkóny, protože je těžký.

Přírodní kámen na teraseA co když to bude...dřevo?

Dřevo - tradice v oblasti podlah, která má stále své kouzlo. Vybírat ale musíte pečlivě. Ne každé dřevo je vhodné k použití na podlahuTerasová prkna musí být odolná proti dešti, mrazu a lidské hlouposti. Proto se s výběrem raději obraťte na odborníka, který vám v tomto směru poradí. Oblíbené jsou exotické dřeviny, které mají vysokou odolnost. Dřevěná podlaha je ale poměrně složitá jak na pokládku, tak na údržbu - po určité době vyžaduje nový a kvalitní nátěr.

WPC terasy

Zlatá střední cesta

Alternativou dřeva je materiál woodplastic. WPC terasy patří dnes mezi velmi oblíbené. Tradiční vzhled dřeva zůstává zachován, ale podlaha má vlastnosti odolného plastu. Konkrétně se skládá z 60 % z bambusového substrátu a ze 40 % z plastových polymerů. Názorně tak vidíte, jak se přírodní materiály snoubí s revolučním materiálem

Velkou výhodou terasové dlažby wpc je to, že si ji dokážete položit sami. Práce se dá přirovnat ke skládání puzzle - všechny díly do sebe skvěle zapadají. Podlaha je také snadná na rozebrání a nevyžaduje téměř žádnou údržbu. Navíc funguje jako perfektní izolant.

Autor: Martina Spěváková

Už jste se rozhodli, jakou podlahu si pořídíte?

Hodnocení: +28 Hodnotilo uživatelů: 48 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Jakou podlahu bude mít vaše terasa?