Komfortní bydlení v malém bytě

Komfortní bydlení v malém bytě
03.04.2015 08:46

Malé byty nejsou jenom pro single. Často slouží jako startovací byty pro mladé páry, které v nich mohou klidně založit rodinu. Menší bydlení se totiž rovná menším nákladům za provoz domácnosti. A to v dnešní době ocení každý. Přesvědčíme vás, že i v malém bytě se dá komfortně žít, a to i s dětmi.

Prostor malého bytu nenafouknete, ale můžete ho opticky zvětšit. Toho docílíte především volbou vhodného nábytku a jeho uspořádání, chytrým umístěním dekorací a použitými barvami. Těch pár metrů čtverečních, které vám doposud přišly nezajímavé, se rázem promění a bude z nich váš byt snů.

Dopřejte si prostor a světlo

Sháníte malý byt? Prohlédněte si naši nabídku 1+kk.

Nejčastějším problémem v malých bytech je nedostatek světla. Byt pak působí jako temná kobka, ve které se žije dobře jen málokomu. Pokud je to ve vašich možnostech, zbavte se nepotřebných příček - spojte například obývací pokoj a kuchyň. Najednou budete mít nejen více světla, ale také více místa pro dekorace, které byt zútulní. Pokud si přece jen chcete čas od času dopřát soukromí v obývacím pokoji, instalujte místo příčky posuvnou japonskou stěnu nebo moderní paraván.

Nábytek má zásadní vliv na bydlení v malém bytě

Zásadou komfortního bydlení je využít každý volný prostor v bytě a proměnit ho na prostor úložný. Perfektně vám pomohou vestavěné skříně, které splývají se stěnou, nevyčnívají do prostoru a neruší nás. Doporučujeme vyměnit také interiérové dveře. Klasické otočné vystřídají dveře posuvné (posuvné dveře na stěnu nevyžadují velké stavební úpravy) a vy tak máte další prostor k dobru, kam si můžete dát například moderní květináč s oblíbenou pokojovou rostlinou.

Chytrým řešením je také multifunkční nábytek. Například kvalitní sedací souprava zároveň slouží jako postel. Vybírejte takovou sedačku, která má možnost výměny matrací. Velmi praktické jsou i rozkládací stolky a křesla. V garsonkách je časté vyvýšené patro - horní plochu využijete ke spánku, spodní například jako malou pracovnu.

S dekoracemi to v malém bytě nepřehánějte.

Zázrak zvaný doplňky

I v malém bytě si můžete pohrát s barvami stěn. Doporučujeme volit spíše světlejší odstíny, které opticky zvětšují. Ani strop nemusí být čistě bílý - opravdu zajímavě vypadají geometrické tvary, které dodají bytu originalitu a promění ho ve zcela nový prostor.

S dekoracemi a doplňky buďte opatrní. Interiér rozhodně nesmí působit přeplácaně. Pomůže například dlouhé zrcadlo na stěně, které je nejen velmi praktické, ale také zvětšuje prostor. Nic neoživí byt lépe, než květiny. Uložte je do moderních keramických květináčů, které barevně ladí s ostatními doplňky. Do menších bytů se hodí spíše nenáročné pokojové květiny, jako je dracéna, tchýnin jazyk nebo sukulent zamiokulkas. Do kuchyně se zase hodí bylinky, které mají rády sucho a světlo. Zasadíte-li je do pěkných keramických květináčů, máte vyhráno.

Keramický květináč LAVENDER Keramický květináč OLIVE
Hodnocení: +6 Hodnotilo uživatelů: 72 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

Seřadit od nejnovějšího, od nejstaršího, podle oblíbenosti (strukturovaně).

  • Logo Realitní kanceláře Lenka 23.04.2015 15:00:23

    Malý prostor určitě není žádný problém. Záleží opravdu jen na zařízení. Žádný nadbytečný nábytek, otevřený prostor, světlé barvy a hodně denního světa udělá divy i s 1+1 či 1+kk.

    reagovat nahlásit | Hodnocení: 3 Hodnotilo uživatelů: 3 Kladně hodnotit Záporně hodnotit
ZpětÚvodní strana » Články » Komfortní bydlení v malém bytě