Konferenční centrum GreenWell – řekli byste, že ho tvoří české dřevostavby?

Konferenční centrum GreenWell – řekli byste, že ho tvoří české dřevostavby?
25.06.2015 09:37

Mezinárodní projekt GreenWell nemá na české trhu s dřevostavbami obdoby. A proč na českém trhu? Generálním dodavatelem staveb je totiž RD Rýmařov, náš největší výrobce montovaných domů. Podívejte se na tento unikátní projekt, který je tvořen několika originálními hrázděnými domy.

Technologie dřevostaveb jde skutečně kupředu. Důkazem je výstavba konferenčního centra GreenWell Conference & Coaching Centre poblíž rakouského Stollhofu. Probíhala od května 2011 do podzimu 2012 pod vedením architekta Christiana Prassera. Společnost RD Rýmařov pak dodávala všechny horní stavby. Jak si poradila s velmi netradičním pojetím budov? Podívejte se sami.

Konferenční centrum GreenWell

Vydejte se s námi na prohlídku

Konferenční centrum leží asi 80 km od Vídně a sjíždí se do něho vyšší manegment na nejrůznější školení, semináře, firemní akce a výcviky. K dispozici mají luxusně zařízené pokoje s balkóny, které jsou vzájemně propojeny vzdušnými otevřenými chodbami. Ke školení potom slouží 3 moderní školicí místnosti a velký konferenční sál o rozloze 95 m2. Návštěvníci centra se mohou bavit také ve společenských místnostech nebo ve fitness centru.

Školicí místnosti GreenWell

Ekologie, vzdušnost a komfort

Právě to byly tři hlavní požadavky hlavního architekta na budovy konferenčního centra. Jejich stavba měla být v souladu s udržitelným stavěním - být přívětivá k životnímu prostředí. Budova je v každé fázi životního cyklu ekonomická, šetří energii potřebnou na její provoz.

RD Rýmařov nemusel na konstrukci svých prefabrikovaných panelů nic měnit, konstrukce budov v konferenčním centru je tak z velké části shodná s konstrukcí typových rodinných domů. Dřevěná konstrukce je obložena cementovláknitými deskami Fermacell a vyplněná minerální vatou. Tím je dosaženo vynikajících tepelně-izolačních vlastností objektu a snížena jeho energetická náročnost. Fasáda je tvořena zateplovacím systémem Baumit, nebo provětrávanou fasádou. Specifické požadavky, jako montáž akustických desek nebo osazování mohutných skleněných výplní se pak řešily až na místě.

Konferenční centrum GreenWell

Hodnocení: +31 Hodnotilo uživatelů: 45 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Konferenční centrum GreenWell – řekli byste, že ho tvoří české dřevostavby?