Kotle jsou nedílnou součástí každé domácnosti

Kotle jsou nedílnou součástí každé domácnosti
25.09.2012 12:15

Pokud stavíte dům, jistě řešíte jaký druh vytápění v něm zvolíte. Každý typ má své přednosti i nedostatky. Vždy byste ale měli dbát na kvalitní výběr kotle od renomovaných výrobců - odpadnou vám tak starosti s tím, že vám kotel nebude fungovat tak jak by měl. Kotel dnes tvoří nedílnou součást vybavení každé domácnosti. Na našem trhu proto existuje nepřeberné množství různých druhů kotlů, ze kterých můžete vybírat.

Vyberte si ten nejvhodnější kotel pro vás

Kotel je zařízení, v němž se spalováním tuhých, kapalných nebo plynných paliv vytváří teplo, kterým se ohřívá teplonosná látka. Podle druhu paliva si můžete zakoupit buď kotel na tuhá paliva, kotel na plynná paliva, kotel na kapalná paliva, elektrokotel, ekologický kotel nebo kotel na tuhá paliva s kombinovaným provozem. Výběr kotle záleží na vašem stylu bydlení a finančních možnostech.

Teplovodní kotel na dřevo. Teplovodní kotel na dřevěné palety. Kotel na pelety ROJEK.

Jaké jsou přednosti jednotlivých vytápění?

Topení plynovým kotlem je nejpoužívanějším druhem komfortního vytápění. Dnes je tento způsob topení dostupný ve většině měst a obcí, jeho výhodou je relativně přijatelná cena za topení a pohodlnost. Elektrické kotle vynikají nízkou pořizovací cenou, tichým provozem a rychlou reakcí na okamžitou potřebu tepla. Jejich nevýhodou jsou však vysoké provozní náklady a zatížení elektrické soustavy.

Topení zemním plynem je nejrozšířenějším komfortním způsobem vytápění.

Rozvod plynu.Kotle na kapalná paliva se uplatňují všude tam, kde je nevýhodné topit klasickými topidly na pevná paliva, a kde se nevyplatí natahovat inženýrské sítě. Takovými místy mohou být obydlí na okraji civilizace, anebo bydlení v mobilních domech. Nabízejí vysoký uživatelský komfort a výhřevnost, nevýhodou je vysoká pořizovací cena a nebezpečí výbuchu při nesprávném používání.

Rozvody topení.Moderní ekologické kotle kladou důraz na ochranu životního prostředí a snaží se využívát co nejvíce obnovitelných zdrojů energie. Jako palivo se nejčastěji používají dřevní pelety, které zaručují vysoký výkon a příznivé emise při hoření. Kotle s kombinovaným provozem jsou určeny k úspornému vytápění rodinných domů - lze je používat ve dvou režimech a jejich předností je nízká pořizovací cena i náklady na vytápění, časově nenáročná obsluha a údržba a vysoká variabilita používaného paliva.

Kotle na tuhá paliva patří mezi nejpoužívanější typ vytápění domácností.

Kotle na tuhá paliva jsou jistotou tepla, která nikoho nezklame. Svoji práci odvádějí spolehlivě již po několik století. Mají své místo jak ve starých zastavbách, tak i v moderních domácnostech - dnešní kotle jsou obohaceny o moderní design a vyšší účinnost. Pořiďte si automatické kotle na tuhá paliva díky kterým výrazně ušetříte náklady na vytápění. Jejich další předností je nízká pořizovací cena a nezávislost na inženýrských sítích. Nevýhodou je však nemožnost regulace a automatizace vytápění - je nutná stálá přítomnost člověka v domě. Kotle na tuhá paliva mohou být na dřevo, koks, uhlí nebo pelety.

Teplovodní kotel na dřevo a uhlí.

Dnes si můžete vybrat z velkého množství kotlů na tuhá paliva ten, který vám bude nejvíce vyhovovat. Vždy si ale pořiďte kotel ve vysoké kvalitě provedení jako jsou například automatické kotle Rojek, které dokáží pracovat jak v automatickém, tak i manuálním provozu. Jsou vyrobeny z vysoce odolných a velmi kvalitních materiálů, proto je jejich záruka 6 let.

Předpokládaná životnost kotlů na tuhá paliva Rojek je 30 let.

Kotel na pelety Rojek. Při jednoduchém vložení 17 litinových roštů lze v kotli přikládat manuálně a spalovat i vlhké dřevo, piliny, hobliny a to vše v režimu dvojího hoření. Získáte tím tak nejlevnější vytápění současnosti, které je navíc šetrné k životnímu prostředí

S pořízením si nového kotle či s vyskytnutím závady na topení je potřeba vyhledat topenáře, kteří vám provedou kompletní rozvody topení nebo odstranění závad na nich. Zkušení topenáři budou schopni provést montáž a demontáž všech druhů topných systému, generální opravu nebo vyhledat a posoudit závady na domovních rozvodech topných systémů. Prostě splní všechny požavky na kvalitní a komfortní topení.

Autor: Simona Stará

Jaké jsou vaše zkušenosti s pořízením nového kotle? Napište nám do diskuse!

Hodnocení: +25 Hodnotilo uživatelů: 41 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Kotle jsou nedílnou součástí každé domácnosti