Krb již není pouhou výsadou bohatých

Krb již není pouhou výsadou bohatých
10.10.2012 11:16

Uvažujete o způsobu vytápění svého rodinného domu a nemůžete se stále rozhodnout? Pokud se vám ani za mák nelíbí představa skládání uhlí a sníte již řadu let o krbu, tak si jej prostě dopřejte. Dnes se fantazii meze nekladou a není nutné se omezovat ve svých touhách. Existují elegantnější způsoby jak si nezamazat ruce od uhlí a přitom si dopřát příjemné teplo domova.

Dnes již skutečně v žádném případně neplatí, že krb je pouze výsadou bohatých a zbořeny byly také mýty o tom, že nelze mít krb také v panelovém domě. Dopřát si příjemné teplo domova a pozorovat se sklenkou dobrého pití v ruce plápolající oheň za dlouhých zimních večerů je krásná představa, nebo ne?

Kotel na pelety vám sníží náklady na vytápění Krbová kamna můžete instalovat i do malých místností Krbová vložka zaplaví váš dům teplem

Zní vám to přesně jako váš tajný sen, který byste si rádi splnili? Láká vás představa přikládání polínky pod ohněm, pozorování příjemného ohně místo nudné televize jenže se bojíte náročné investice a nutných stavebních úprav? Pokud nemáte v domácnosti místa nazbyt a nemůžete ani výrazně zasahovat do stavebních úprav objektu, jsou pro vás tím pravým řešením krbová kamna s výměníkemDesignově dokonalá kamna dodají jedinečnou atmosféru každé místnosti. Přitom nejsou drahá a snadno se dají umístit například doprostřed místnosti.

Moderní technologie v tradičním kabátě

Krbová kamna si můžete pořídit i do menších místností a nevyžadují náročné stavební úpravyPokud máte v domě místa více a líbí se vám tradiční kachlová kamna, která si pamatujete ještě z venkova od své babičky, dopřejte si je i vy! Za staletí prošla také kachlová kamna vlastním vývojem a dnes poskytují mnohem lepší vlastnosti než kdysi. Litinová vložka zajistí dokonalý proces spalování dřeva a navíc vám poskytne možnost regulace teploty hoření. Dnes je navíc možné rozhodnout se buď pro sálavá kamna, teplovzdušná kamna nebo využít kombinace obou možností. Při realizaci kamen se poraďte s odborníky, kteří vám podrobně vysvětlí výhody jednotlivých typů kamen a doporučí ty pravé pro vás.

Centrální pohodlné vytápění

Ať již se rozhodněte pro kachlová nebo krbová kamna, výhodou obou kamen je možnost vybavit je výměníkem. Díky tomu je můžete využít jako centrální zdroj vytápění vašeho rodinného domu. Nepotřebujete již žádný další plynový kotel nebo kotel na uhlí, vše vám zajistí pouze jedny kamínka. No není to skvělé? Ostatně kamna jsou vůbec nejpřirozenějším způsobem vytápění, které i po zhasnutí ohně chladnou velmi dlouho.

Nicméně tak jako tak je nutné v případě spalování dřeva v krbu zajistit odvod spalin. To vám zajistí jedině kouřovody, které jsou dnes vyráběny z prvotřídních materiálů a odolávají intenzivnímu žáru stejně dobře jako raketoplány. Proto se můžete spolehnout na dlouhou životnost a 100 % těsnost.

Dopřejte si teplo domova za každých okolností

Zapomeňte na uhlí jednou pro vždy

Pokud vám nejde ani tak o vzhled kotle a navíc v místnosti žádný nechcete, zůstaňte u konvenčních kotlů. I přesto v této oblasti existují elegantnější a efektivnější řešení než je topení uhlím. Moderní kotel na dřevo a uhlí spálí nejen uhlí, ale také dřevo včetně mokrého stejně tak si poradí s biomasou. Je tak vysoce univerzální a zatápět v něm můžete dle potřeby libovolným materiálem.

Následně stačí jen drobná úprava a po dodání automatického podavače a hořáku z něj můžete udělat kotel na pelety a zajistit si tak bez starostný způsob vytápění svého domu při několika násobně vyšší účinnosti. To vše při minimálních nákladech, protože dřevěné pelety jsou výrazně levnější než fosilní paliva.

Autor: Martin Buchta

Jaké máte zkušenosti s vytápěním rodinného domu? Podělte se o vaše postřehy a napište nám do diskuze.

Hodnocení: +17 Hodnotilo uživatelů: 51 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

Seřadit od nejnovějšího, od nejstaršího, podle oblíbenosti (strukturovaně).

  • Logo Realitní kanceláře Fenda 31.10.2017 16:33:38

    Souhlas, tak například:https://www.levnekrby.cz/krby/ takovéto krby jsou v cenách okolo 10 000 což ujde

    reagovat nahlásit | Hodnocení: 0 Hodnotilo uživatelů: 2 Kladně hodnotit Záporně hodnotit
ZpětÚvodní strana » Články » Krb již není pouhou výsadou bohatých