Kuchyně ve stylu vintage vás rozhodně nudit nebude

Kuchyně ve stylu vintage vás rozhodně nudit nebude
11.09.2014 12:36

Nebaví vás předimenzované kuchyně plné lesku, kovů a plastů? Potom vsaďte na vintage styl. Tenhle staronový styl si zamilujete. Přinese do vašeho domova pohodu a harmonii.

Začneme od lesa. Už jste slyšeli o vintage stylu? Je to tak trochu retro, protože čerpá inspiraci především z 50. a 60. let, ale přece jen je na vintage něco odlišného. Soustředí se totiž na předměty pocházející z této doby, nikoliv jejich imitace. Za vintage lze označit předměty z doby od 20. po 60 léta. Jedná se nejen o nábytek, dekorace a oblečení, ale také například o hračky, nádobí nebo šperky. Vintage poklady můžete nakoupit na bleších trzích, přes internetové aukce nebo je najít na babiččině půdě.


Nepleťte si vintage a retro. Retro kulturně zastaralý styl, který se opět dostal do módy. Retro mohou být původní předměty i nové předměty vyrobené ve stylu určitého období. Rozhodně neplatí, že všechno, co má puntíky, je retro.


Vintage, nebo retro? Tohle je spíš styl vintage.

Kuchyň ve stylu vintage

Jestli vás už studené neosobní kuchyňské linky nudí, je čas na změnu. Na změnu do vintage stylu. V kuchyni můžete míchat styly vintage, retro a trochu provence. Hlavně se vyhýbejte "přeplácanosti". Musíte mít především smysl pro detail a vhodně nakombinovat všechny doplňky.

A jaký má být vintage kuchyňský nábytek? Preferujte světlé odstíny - béžovou, bílou, šedou nebo pískovou. Nebojte se jejich kombinace. Sehnat kvalitní a stylovou kuchyňskou linku je dnes opravdu těžké. Zajděte si ke zručnému truhláři a poraďte se s ním o kuchyni na míru. Klidně mu doneste i vlastní nákres. Kuchyňskou linku ale můžete také zrenovovat. Lakujte, patinujte, využijte různé ruční techniky. Výsledek stojí za to.

Vintage kuchyni vévodí bílá, béžová a písková barva.

Masivem nic nezkazíte

Vintage miluje přírodní materiály. Zrenovujte například starý dubový stůl, příborník nebo komodu. Stolování také ozvláštní stylové prostírání, dobové nádobí nebo sedáky na kuchyňské židle. Místnosti dodáte správnou atmosféru také pověšením vhodných závěsů a obrazů, rozmístěním polštářků, svícnů, proutěných košíků nebo třeba tkaných koberců.

  • Nejdůležitější na vintage stylu je, abyste se doma cítili pohodlněpříjemně a útulně. To je smysl celého tohoto směru. Neprosazujte si ho proto násilím. Musíte o něm být přesvědčení.
  • Vsaďte na detail. Dotáhněte do konce každou maličkost, jinak nikdy nedocílíte pravého vintage stylu.
  • Ke kuchyni si pořiďte velmi originální vintage kuchyňské baterie  z mosazi nebe mědi. Spotřebiče nakupte z limitovaných řad jednotlivých výrobců. Domácí spotřebiče v retro stylu se vám budou hodit. Přitom zvládnou stejnou práci, jako ta nejmodernější zařízení.
  • Skvělým doplňkem v interiéru jsou sušené květiny. Můžete je dokonce i zarámovat, udělat z nich věneček na dveře nebo svícen.

Na stůl patří dobové nádobí.

Také milujete vintage styl? Napište nám do diskuze pod článkem.

Hodnocení: +13 Hodnotilo uživatelů: 83 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

Seřadit od nejnovějšího, od nejstaršího, podle oblíbenosti (strukturovaně).

  • Logo Realitní kanceláře Helena Tichá 12.10.2020 03:20:09

    uvedťe cenu za tuto celou vámi nabízenou kuchyni

    reagovat nahlásit | Hodnocení: 2 Hodnotilo uživatelů: 12 Kladně hodnotit Záporně hodnotit
ZpětÚvodní strana » Články » Kuchyně ve stylu vintage vás rozhodně nudit nebude