Kuchyňská židle vám musí sednout!

Kuchyňská židle vám musí sednout!
11.11.2013 13:46

Výběr jídelního stolu a židlí nebyl nikdy jednoduchý. Možná proto se do něj příliš nehrneme a máme doma rozviklané židle do chvíle, kdy se pod námi rozpadnou. Blýskněte se před návštěvou a jezte v pohodlí - řiďte se našimi radami. Výběr židle do kuchyně bude hračka.

Ze všeho nejdříve stojíte před rozhodnutím, jaký volit materiál. Pokud neuvažujete o rekonstrukci celé kuchyně, budete se při výběru stolu a židlí řídit stylem kuchyňské linky. Dnes jsou moderní otevřené vzdušné prostory, proto myslete i na to, aby jídelní kout ladil s nábytkem v obývacím pokoji.

Moderní až minimalistický interiér volá po kuchyňských židlích z odolného plastu v různých barvách, kovových prvcích a syntetických materiálech. Jestliže chcete vnést do svého bytu alespoň kousek přírody, sáhněte po masivu, který nikdy nezklame. Dřevěné židle do kuchyně nikdy nezestárnou a budou stále v módě. Přírodní materiály jsou IN.

Kuchyňská linka z masivu si zaslouží jedině dřevěné židle a stůl. V opačném případě by byl interiér moc překombinovaný a nepůsobil by dobře.

Dřevěné židle do kuchyně. Elegence, která nestárne.

Do velké, nebo malé kuchyně?

Materiál máte vybraný, následuje velikost židle. Budete se řídit podle prostoru, ve kterém budou židle umístěny. Do malých panelákových kuchyní se hodí lehčí, klidně skládací židle. Nebojte se pořídit ani tzv. stohovatelné židle, které můžete vložit do sebe. Ušetříte tak spoustu místa. Jestliže máte ale dostatek prostoru, volte židle masivní, s dlouhým opěradlem a klidně i područkami.

Nejčastějším problémem je viklání židle. Kvalitní provedení poznáte tak, že bude mít nožní spoje - buď ohýbané, nebo šroubované. Pokud se rozhodnete pro dřevěnou židli do kuchyně, pečlivě si zkontrolujte, zda nemá v nohách a opěradle suky. Tato místa by byla náchylná k praskání.

Moderní dřevěná židle do kuchyně. Židle do kuchyně z masivu.

Alfa a omega - rozměry židle

Kuchyňská židle pro dospělého by měla mít sedák minimálně 46 cm od země, aby se vám z ní pohodlně vstávalo, přičemž deska stolu je přesně o 30 cm výš. Ideální rozměry sedáku jsou 40x40 cm. Židle by neměly být blízko dalšího nábytku, měli byste kolem nich mít dostatečný prostor pro vstávání od stolu.

Nezapomínáme ani na nejmenší. Rodina s malými dětmi musí mít v jídelně i dětskou jídelní židli. Musí být pohodlná a lehce udržovatelná.

Hodnocení: +28 Hodnotilo uživatelů: 54 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Kuchyňská židle vám musí sednout!