Kvalitní dveře a okna mohou snížit náklady za vytápění

Kvalitní dveře a okna mohou snížit náklady za vytápění
12.10.2012 08:20

Jak známo dveře dělají domov. Jsou vstupním prostorem do vašeho království a dotvářejí celkový architektonický dojem každého objektu. Nicméně mají řadu neocenitelných funkcí, které si dost možná při každodenním životě ani neuvědomujeme. Podobné je to také s okny, které zastávají rovněž důležitou roli. 

Pokud vás zajímá, co lze vylepšit na těchto zdánlivě jednoduchých prvcích, pojďte nahlédnout pod pokličku stavebnictví a nechte se inspirovat, jak si zpříjemnit bydlení.

Navážeme na úvodní slova, v případě dveří nejde jen o samotný designový efekt, ale ryze o funkční věc, kterou používáte každý den. Dřevěné vchodové dveře slouží nejen jako vstup do vašeho domu, ale zároveň jako bezpečností prvek, který vám dodává soukromí a chrání vás před zloději. Podobnou funkci plní rovněž okna, která jsou rovněž nepostradatelnou součástí každé stavby. Nejen, že nás chrání před nenechavci, ale především dají proniknout světelným paprskům do interiéru, prosvětlí každý domov a přivedou čerstvý vzduch.

Dřevěná okna poskytují nadstandardní tepelně izolační vlastnosti Dřevěná okna jsou vyrobeny za pomocí moderních technologií Dřevěná okna jsou dnes vyrobeny pomocí nejmodernějších technologií

Bohužel okna a dveře jsou zpravidla nejslabším článkem celého domu z pohledu tepelné izolace, respektive jejich rámy, kterými uniká tolik drahocenné teplo. V případě starých oken je to podobné, jako kdybyste topili, zároveň měli dokořán otevřená okna a divili jste se, že nemůžete místnost vytopit. Možná vás v tu chvíli napadne pořízení výkonnějšího kotle, ale není spíše výhodnější hledat příčinu?

Dřevo je ušlechtilým a ověřeným materiálem

Pokud již mají vaše současné dveře a okna ty nejlepší léta za sebou, je vhodné uvažovat o investici do nových. V posledních letech se hitem staly plastová okna a dveře, ale výrobců je neuvěřitelně mnoho a jejich kvalita je výrazně proměnlivá. Proto si nikdy nemůžete být jisti kvalitním produktem.

V případě, že dáte přednost tradičnímu dřevěným oknům, rozhodně neprohloupíte. Dřevo je staletími ověřený materiál, se kterým, když se umí pracovat, dokáže nabídnout srovnatelné a v některých ohledech mnohem lepší mechanické vlastnosti než plast. Při pohledu na ceník dřevěných oken zároveň zjistíte, že nejsou drahá.

Proč volit dřevěná okna a dveře před plastovými

  • výrazně lepší tepelné i akustické izolační vlastnosti
  • v případě poškození je lze opravit
  • utěsníte svůj dům, nebude vám do něj táhnout
  • ušetříte za vytápění

Posuvné dveře jsou moderním trendem

Celoskleněné dveře jsou moderním trendem stylového bydlení

Máte ještě v paměti zažité skutečné příběhy, kdy se vám v domácnosti vysypaly těžké skleněné dveře a velké kusy skla zranily vás, vaše ratolesti nebo domácího mazlíčka? Těm dnům je již dávno konec.

Dnes již nemusíte omezovat svoji fantazii při návrhu interiéru domácnosti a v klidu na duši si pořiďte skleněné dveře.  Moderní interiérové skleněné dveře jsou vyráběny za pomoci nejlepších technologických postupů a z příměsí materiálů, které sklo zpevní. Ačkoli jsou neuvěřitelně tenké, jejich tloušťka dosahuje pouhých 8mm, jsou extrémně pevné a jen velmi těžko je lze rozbít.

Celoskleněné dveře jsou bezpečné

Pokud by se vám nešťastnou náhodou podařilo je rozbít, nikomu se nic nestane. Při vysypání skleněných dveří sice dojde k rozpadu na malé úlomky, nicméně ty nemají ostré hrany a nikoho nezraní. Proto si být jisti maximálním bezpečím a nemusíte se je bát instalovat do své domácnosti, ani v případě, že máte malé děti.

Celoskleněné dveře jsou moderním trendem bydlení

Díky své minimální tloušťce je lze realizovat jako posuvné dveře a výrazně tak ušetřit místo. Proto jsou moderním trendem, který se uchytil také v domácnostech, kde není prostoru nazbyt stejně jako v panelových bytech.

Autor: Martin Buchta

Máte doma také celoskleněné dveře? Podělte se s ostatními v diskuzi o své zkušenosti.

Hodnocení: +30 Hodnotilo uživatelů: 32 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Kvalitní dveře a okna mohou snížit náklady za vytápění