Kvalitní topné systémy pro komfortní bydlení

Kvalitní topné systémy pro komfortní bydlení
05.09.2012 16:47

Kvalitní topný systém je základem pro komfortní a příjemné bydlení nejen v nových, ale i v zrekonstruovaných domech. Topný systém musí samozřejmě splňovat náročná kritériaefektivitasnadná regulace či ekonomika výstavby. Topení by mělo mít i dlouhou životnost a minimální náklady na údržbu. Takovým topným systémem je zajisté podlahové teplovodní topení, díky kterému se zbavíte problému se studenými nohami a navíc ušetříte náklady za energie.

Podlahové topení nechte na profesionální firmě, která vám navrhne to nejideálnější řešení vytápění vašeho domu. Výhodou podlahového teplovodního topení je nastavitelný průběh profilu teplot ve vytápěných prostorech každý den. To odstraní negativní vlivy klasických topných systémů na vnitřní prostor jako je víření vzduchu, průvan nebo hromadění tepla u stropu. Nic už tak nebude bránit si užívat plně komfortní bydlení bez jediné chybičky!

Podlahové topení je vhodné pro všechny typy podlahových krytin!

Podlahové topení má řadu předností

Velkou předností podlahového vytápění je zajisté výrazné snížení teploty topné vody v systému, díky které dosáhnete optimálních podmínek pro využití tepelných čerpadel, kondenzačních plynových kotlů nebo solárních kolektorů napojených na akumulační nádrže. Kvalitní topné systémy se vyznačují také dlouhodobou životností, což vám ušetří peníze za investici i provoz.

Trubka pro vytápění. Systémová deska. Pokojový termostat.

Nezapomeňte na kvalitní rozdělovač!

Důležité je si také pořídit kvalitní rozdělovač topení a sběrač podlahového topení, který by měl být vyroben z vysoce jakostní mosazi na moderních obráběcích centrech. Aby se zvýšil komfort montáže, jsou také rozdělovače topení osazeny na hloubkově odsazených konzolách, které zároveň i tlumí hluk přenášený na stavební konstrukci. Sběrače i rozdělovače topení jsou vhodné nejen pro plošené topné systémy, ale i pro připojení radiátorů.

Podlahové topení vytopí nejen byty, ale je ideální i pro rodinné domy nebo firmy.

Důležitá je i regulace topení

Regulace topení v jednotlivých místnostech s podlahovým vytápěním je další nezbytnou součástí tohoto topného systému. Kvalitní regulace topení dokáže reagovat i na externí tepelné zisky jako je slunce či krb. Tím tak dokáže eliminovat přetopení místnosti nebo naopak nedotápění. Zajistí vám tak tepelnou pohodou s minimálními provozními náklady. Na našem trhu existuje řada regulačních systému, stačí si jen vybrat ten, který vám bude nejvíce vyhovat.

Regulace topení vám podstatně ušetří náklady na vytápění!

Podlahlové topení pro firmy.

Neváhejte a využijte všech výhod, které nabízí podlahové topení a zároveň přitom šetřete i náklady na energie. Podlahové topení je navíc  vhodné i pro alergiky díky efektivnějšímu rozložení tepla v místnosti. Pokud se chystáte pořídit podlahové topení, myslete na to už při výstavbě domu, a nezapomeňte tomu přizpůsobit projekt vašeho rodinného domu. S tím vám zajisté pomůžou odborníci, kteří s tím mají zkušenosti a navrhnou vám nejvhodnější systém podlahového vytápění. Vy si tak už jen budete užívat komfortu, který tento systém vytápění přináší!

Autor: Simona Stará

Máte zkušenosti s podlahovým topením? Podělte se o ně s námi!

Hodnocení: +24 Hodnotilo uživatelů: 44 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Kvalitní topné systémy pro komfortní bydlení