Malujeme a obkládáme v dřevostavbě

Malujeme a obkládáme v dřevostavbě
19.09.2018 10:14

Barvy, barvy, barvičky. Proč si je nedopřát i ve vašem vysněném bydlení, a nedodat mu tak na útulnosti? Jasně, s ničím se to nesmí přehánět. I při výběru barev je potřeba řídit se pravidly, abyste se v domě cítili dobře. Barvy totiž dokáží ovlivňovat vaši psychiku.

Ať už dáváte přednost bílým stěnám, barevné výmalbě, nebo obkladům, nechte zapracovat svou fantazii. Představte si předem finální výsledek a dolaďte v mysli i ty nejmenší detaily ve svém bydlení.

Modrá, žlutá, červená? Sytá nebo jemná?

Modrá výmalba ložniceInteriérové zdi si žádají ještě dodatečnou úpravu. Vybírat můžete z řady barev a technik a je jen na vás, čemu dáte přednost. Povíme si, jaké barvy se nejlépe hodí do které místnosti.

Barvy se všeobecně dělí na teplé a studené, každá má jiné vlastnosti. Některé barvy působí uklidňujícím dojmem, jiné podporují vášeň, kreativitu, nebo dokonce i chuť k jídlu.

  • Chladné barvy zklidňují, a proto se skvěle hodí do ložnice či koupelny. Využití ale najdou také v předsíni nebo v pracovně. Nejchladnější barvou je modrá, doporučujeme to s ní příliš nepřehánět. O něco teplejším dojmem působí třeba fialová nebo zelená.
  • Teplé barvy mají stimulující účinky. Využití najdou zejména v kuchyni nebo v obýváku. Rozhodně nešlápnete vedle, když tyto pokoje vymalujete v odstínech červené či žluté.

Myslete na to, že čím sytější barvou vymalujete místnost, tím rušivějším dojmem bude působit. Vyplatí se zvolit spíš světlejší výmalbu a tmavší nábytek.

Místnost můžete i nafouknout. Nevěříte? Vsaďte na světlé barvy. Světlé tóny výmalby opticky zvětší místnost, naopak tmavá barva na rozlehlosti ubírá.

Obklady kamenné, nebo dřevěné – to je oč tu běží…

Kamenné obklady v Largo 122Obkladové dlaždičky najdeme klasicky v koupelnách, na toaletách či v kuchyni. Kromě dlaždiček v různých barvách a tvarech existují ale i další druhy obkladů, a to kamenné či dřevěné. Ty mají jedinečnou schopnost, a sice že dokáží luxusně doplnit interiér.

  • Kamenné obklady nejčastěji doplňují obývací pokoj. Jsou ideálním doplňkem za krbová kamna a dodají obýváku na útulnosti. Kromě přírodních kamenných obkladů se vyrábí ze sádry nebo z betonu.
  • Dřevěné obklady se skvěle hodí nejen pro obložení venkovní fasády, ale i do interiéru domu. Dřevo dýchá a přinese vám do domácnosti kus přírody. Také imitace dřeva z betonu je velmi elegantní.

Nechcete vymalovat nebo obkládat celý pokoj? I jedna vymalovaná stěna nebo její část vám doma dokáže udělat spoustu parády.

Hodnocení: +11 Hodnotilo uživatelů: 37 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Malujeme a obkládáme v dřevostavbě