Máme pro vás žebříček nejlepších plynových kotlů

Máme pro vás žebříček nejlepších plynových kotlů
23.07.2013 11:23

Každý se chce v zimě ohřát. Někdo topí elektrickým kotlem, někdo krbem. Nejvíce domácností ale využívá kotel plynový. Nejen k vytápění, ale i k ohřevu vody. Není se čemu divit. Obsluha plynového kotle je jednoduchá, automatické vytápění je velmi komfortní a plyn patří mezi nejlevnější paliva. Jakou značku plynového kotle vybrat?

Závěsný plynový kotel ImmergasKolik protopíte, neboli kolik spotřebujete paliva, lze ovlivnit vhodným výběrem plynového kotle. Rozlišujeme nejen jednotlivé typy kotlů (stacionární, nástěnné), ale také značky kotlů. Mezi ty nejprestižnější na českém trhu patří kotle Destila, Immergas a SIME.

DESTILA, jednička na trhu

Naši top příčku obsadil plynový kotel Destila. Jedná se o ocelový stacionární kotel s možností samotížné i nucené regulace. Jaký je mezi těmato dvěma systémy rozdíl? Samotížný systém je bez čerpadla, k oběhu vody dochází samovolně, není tedy potřeba žádná elektrická energie.  

Plynové kotle Destila splňují i veškeré bezpečnostní podmínky. Kotle jsou osazovány usměrňovačem spalin. Je tak zajištěn odvod škodlivých látek, které vznikají při spalování plynu. V případě závady topného systému mají kotle bezpečnostní pojistku, která uzavře přívod plynu.

Plynové kotle Destila jsou vyrobené pro úsporný bezplamínkový provoz. Přídavný zásobníkový ohřívač umožňuje ohřev užitkové vody.

Důležitý je i servis

Na všechny plynové kotle je poskytována záruka. Vy ale počítáte s tím, že by vám kotel mohl vydržet dobrých 20 let. Proto je vždy dobré, myslet i na jeho servis a údržbu. Protože jen když se o kotel budete starat, tak vás odmění svou dlouhou životností. Servis plynových kotlů by měl provádět vždy zkušený odborník, nejlépe ze stejné firmy, od které jste kotel zakoupili. Servis kotlů Destila zahrnuje záruční i pozáruční servis a uvedení kotle do provozumontáž i čištění a prodej náhradních dílů.

Závěsné kotle Immergas jsou nenápadné, ale účinné

Litinový plynový kotel SIMEVýhodou závěsných kotlů je, že mohou být tak malé, že je lze umístit například do koupelny. Nevyžadují tedy žádnou speciální technickou místnost. Kotel využijete i na ohřev vody, což vřele doporučujeme. Klasické elektrické bojlery s topnými spirálami jsou dnes pasé. Kotel udržuje v zásobníku neustále teplou vodu, ne jako elektrický bojler, který ji ohřeje, a pak vypne. Pokud začnete teplou vodu odebírat, kotel začne novou vodu dohřívat. Už se vám tedy nikdy nestane, že by na vás nevyšla teplá voda na koupání!

Litinové kotle SIME

Tyto stacionární kotle jsou vybaveny atmosférickým hořákem a elektronickým zapalováním. Řada RX PVA disponuje oběhovým čerpadlem, pojistným ventilem a expanzní nádobou.


Topíte doma plynovým kotlem? Jakou máte značku kotle? Napište nám do diskuze.

Hodnocení: +52 Hodnotilo uživatelů: 66 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

Seřadit od nejnovějšího, od nejstaršího, podle oblíbenosti (strukturovaně).

  • Logo Realitní kanceláře Ludmila Čechová 22.06.2016 15:48:16

    Mám závěsný plynový kotel pouze pro topení bez ohřevu vody s vývodem do komína v rodinném domku s odběrem kolem 27000 kWh. Kotel mám již 20 let a musím jej vyměnit za nový. Prosím poraďte mi, jaký si mám koupit. S úctou Ludmila.

    reagovat nahlásit | Hodnocení: 12 Hodnotilo uživatelů: 26 Kladně hodnotit Záporně hodnotit
  • Logo Realitní kanceláře Jiřina Kaszová 05.03.2015 14:08:49

    Dobrý den,k vytápění bytu používám plynový závěsný kotel zn.Junkers.Je to kotel zakoupený minimálně před 15 lety a zdá se mi,že je již nevyhovující v mnoha směrech.Hlavně má věčný plamínek a pak roční náklady na vytopení dvoupokojového bytu činí asi 33 000 Kč.Taktéž má průtokový ohřívač vody,takže než začne téci z kohoutku teplá voda,musím vodu odpouštět pod silným tlakem,aby se hořák zapálil.Můžete mi poradit,jaký typ kotle bych si měla pořídit,abych ušetřila na spotřebě plynu?Děkuji za odpověď.Kaszová.

    reagovat nahlásit | Hodnocení: 21 Hodnotilo uživatelů: 49 Kladně hodnotit Záporně hodnotit
ZpětÚvodní strana » Články » Máme pro vás žebříček nejlepších plynových kotlů