Mladá Boleslav – byla by Škoda zde nebydlet!

Mladá Boleslav – byla by Škoda zde nebydlet!
26.10.2012 08:28

Strategická poloha, vysoká úroveň služeb, rozvinutá infrastruktura. Ano, to je Mladá Boleslav! Město, ve kterém se životní úroveň pohybuje nad hranicí celorepublikového průměru.

Mladá Boleslav je město pětek, ale ne těch ze školy. 50 tisíc obyvatel a poloha 50 km od Prahy dělá z tohoto města atraktivní lokalitu, která láká stále více nových obyvatel. Realitní trh se v Mladé Boleslavi se tedy dynamicky rozvíjí, nemalý podíl na tomto faktu má určitěi to, že zde sídlí společnost Škoda Auto.

Mladá Boleslav se stává velmi atraktivní lokalitou na bydlení

Škodovka aneb zaměstnáme polovinu města

Světový výrobce automobilů zde zaměstnává okolo 26 tisíc lidí, což se výrazně odráží i na podobě života v Mladé Boleslavi. Průměrný plat "škodovkářů" je asi 35 0000 Kč, což je republikový nadprůměr. Na tento fakt logicky reagují i poskytovatelé služeb, které jsou zde na velmi vysoké úrovni.

V Mladé Boleslavi hledejte široké spektrum kvalitních obchodů, osobních služeb, ale také obstojnou zdravotní péči. V Mladé Boleslavi jsou zastoupeny všechny stupně školství. Ten nejvyšší, vysokoškolský, reprezentuje Škoda Auto Vysoká škola.

Ekonomické poměry výrazně formují realitní trh a o domy či byty v Mladé Boleslavi je stále větší zájem.

V obležení přírodou...a kulturou

Na své si v Mladé Boleslavi přijdu sportovní nadšenci a milovníci turistiky. Město je zasazeno do přírodní oázy, která jej obklopuje ze všech stran. Skalní města Českého ráje volají na rodiny s dětmi, Máchův kraj zve zamilované a nedaleké Jizerské hory lákají turisty i lyžaře. Každý si zde prostě přijde na své.

Realitní trh Mladé Boleslavi staví na vysoké kvalitě života v této lokalitě

Praha co by kamenem dohodil

I když Mladou Boleslav můžeme s přehledem označit za soběstačné město, půl hodiny autem od hlavníha města má prostě něco do sebe. Mladoboleslavané tak mají velkoměstský život na dosah, a to ani nemluvíme o počtu pracovních příležitostí. Není asi třeba zdůrazňovat, jak moc se tento fakt odráží na kvalitě života.

Mladá Boleslav je tedy městem pro schizofrenní duše, které milují velkoměstský styl a zároveň nedají dopustit na přírodu. Těchto schizofrenních duší je zřejmě v republice mnoho, protože realitní trh Mladé Boleslavi zaznamenává značný nárůst poptávky po bydlení v této lokalitě. Budete mezi dalšími obyvateli i vy?

Máte zkušenosti s bydlením v Mladé Boleslavi? Podělte se ně s dalším čtenáři v diskuzi!

Hodnocení: +45 Hodnotilo uživatelů: 69 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Mladá Boleslav – byla by Škoda zde nebydlet!