Možnosti celkové rekonstrukce bytu. Nebojte se změny

Možnosti celkové rekonstrukce bytu. Nebojte se změny
04.12.2013 10:57

Přemýšlíte o rekonstrukci bytu a nevíte, jaké máte možnosti? Můžete si vybudovat novou krásnou koupelnu, nebo úplně změnit dispozici a tvary pokojů. Dáte tak svému domovu novou, modernější tvář.

Pokud bydlíte ve starším panelákovém domě, určitě víte, jaké s sebou takový byt nese problémy. Kromě nevyhovující akustiky to může být špatná, dnes již zastaralá dispozice, či praskliny v omítkách. Vadit mohou také viditelné panelové příčky, nevzhledné umakartové jádro nebo nedostatek místa pro nové spotřebiče, které se v době výstavby panelových domů ani nevyráběly.

Svěřte práci odborníkovi

Celková renovace bytu může vyřešit problémy s dispozicí a nevhodným zařízením úložných prostorů. Pokud se takového řešení nebojíte, určitě se vám bude bydlet o mnoho lépe. Při větší rekonstrukci je vhodné obrátit se na odborníka, nabízejícího kompletní služby při rekonstrukcích na klíč. Pomůže vám s výběrem vhodného vybavení bytu a v lepší orientaci ve velkém množství materiálů. Proto v první řadě vyberte firmu, která vám se vším profesionálně pomůže. Kvalitní firmy navrhnou celkový návrh designu, dispozici nebo návrhy elektrických rozvodů. Při výběru firmy dejte na reference a doporučení. Pomohou vám vybrat opravdové odborníky, kteří práci odvedou kvalitně.

Nevyhovuje vám dispozice?

Starší panelové byty nenabízejí zrovna ideální dispozici, často zde nalezneme malé průchozí koupelny, špatně řešené nudlovité pokoje, nebo více či méně dveří. Proto si promyslete, zda pro vás není vhodné příčky odstranit a udělat zcela nové dispoziční řešení. Nenosné panelákové příčky je možné zcela vybourat a místnostem dát nový tvar.

Samotná rekonstrukce bytového jádra může mít velice příjemný výsledek. Při správném provedení se v bytě místo starého umakartu objeví moderně obložená koupelna s novou vanou či sprchovým koutem. Do nové koupelny se vejde pračka, doposud stojící na chodbě, či v kuchyni. Zároveň se takovouto rekonstrukcí rozloučíte s plísněmi mezi spárami. Dnes se používají spárovací hmoty a silikony proti plísním, zabraňující jejich usazování.

Konečně tichý byt

Kdo někdy bydlel v panelovém domě, určitě ví, jak je mezi byty slyšet pomalu každé slovo a každý krok souseda. Pokud rekonstruujete byt, máte možnost odhlučnění bytu a zlepšení akustiky. Dobré stavební firmy sledují nejnovější technologie a možnosti odhlučnění bytu. Jednou z nich může být sádrokartonová protihluková předstěna. Ta zajistí, že se hluk nedostane z bytu ani do něj. Stejným způsobem funguje odhlučnění mezi místnostmi a také odhlučnění stropu, které zároveň zamaskuje nevzhledné spáry mezi panely. Předstěna sice zmenší místnost o pár centimetrů, při změně bytové dispozice se však místo objeví jinde a s lepším využitím.

Vhodně vybraná podlaha

Podlahové plochy je možné v dnešní době řešit mnoha způsoby. Pokud se rozhodnete pro dřevo, je dobré sáhnout po kvalitních masivních podlahách. Nejsou lepené a nemůže se tudíž stát, že budou vypouštět výpary z lepidla. Takovou podlahou mohou být například podlahy značky Feel Wood, které nabízejí různé druhy dřeva a tónovacích laků, které se hodí do různých místností. Do každé místnosti se kvůli různé tvrdosti hodí jiný typ dřeva a jiná povrchová úprava, zajišťující jiný vzhled a vlastnost podlahy. Rozhodovat se můžete pro lesklé, kartáčované, nebo barevné plochy.

Máte zkušenosti s rekonstrukcí bytu? Napište nám do diskuze.

Hodnocení: +40 Hodnotilo uživatelů: 64 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

Seřadit od nejnovějšího, od nejstaršího, podle oblíbenosti (strukturovaně).

  • Logo Realitní kanceláře Klára 12.09.2014 10:31:49

    Ono to je na zváženou, zda se do rekonstrukce pusti sám nebo se obrátit na firmu, když je člověk šikovný, hodně tím ušetří, ale zase asi výsledek nebude tak dobrý, jak když práci dělají lidé, kteří tomu opravdu rozumí a živí se tím. My jsme se obrátili s celkovou rekonstrukcí bytu na firmu http://www.kolos.cz/nabizime/rekonstrukce-bytu/celkova-rekonstrukce-bytu/, je pravda, že něco manžel mohl udělat sám, ale já jsem zase taková, že chci mít vše ok. Takže jsem ho k ničemu nepustila :-)...

    reagovat nahlásit | Hodnocení: -1 Hodnotilo uživatelů: 1 Kladně hodnotit Záporně hodnotit
ZpětÚvodní strana » Články » Možnosti celkové rekonstrukce bytu. Nebojte se změny