Možnosti využití polykarbonátových desek

Možnosti využití polykarbonátových desek
14.01.2014 14:07

Polykarbonátové desky mají mnohostranné využití. Používají se pro zastřešení pergol, altánů, bazénů. V průmyslových halách slouží jako prosvětlovací prvek objektu. Víte vlastně, co je polykarbonát? Také se dozvíte o výhodách střešních světlíků.

Seznamte se s oblíbeným prosvětlovacím materiálem

Věděli jste, že polykarbonát je základním materiálem pro výrobu CD a skel s balistickou odolností?

Polykarbonátové desky jsou vyrobeny z termoplastu zvaného polykarbonát. Nejčastěji se zpracovává vstřikováním nebo lisováním za tepla. Díky svým vynikajícím vlastnostem, jako je odolnost proti nárazu a výkyvům teplot jsou polykarbonátové desky hojně využívány ve stavebnictví a v zahradnictví. Polykarbonátové desky jsou vysoce tvarově stálé a pevné i v -40oC a +135oC. Obsahují v sobě speciální filtry, díky kterým jsou odolné slunečním paprskům a UV záření a jejich životnost tak dosahuje až 30 let!

Použití polykarbonátových desek:

  • Polykarbonátové skleníky
  • Desky k pařníkům
  • Zastřešení bazénů různých tvarů
  • Prosvětlení sportovních hal
  • Prosvětlení střešního i obvodového pláště u průmyslových budov
  • Zastřešení pergol, teras, verand
  • Vnitřní prosvětlovací příčky
  • Autobusové zastávky

Polykarbonátové desky mají široké využití.

Vyberte si vhodný profil desky přesně pro vaše účely

Polykarbonátové desky se vyrábějí v různých tloušťkách a velikostech. Lze je také podle libosti ohýbat a upravit tak do požadovaného tvaru. Desky se vyrábějí v plném nebo komůrkovém profilu. Potom se tedy setkáváme s dutinkovými polykarbonátovými deskami, které je možné použít pro rovné i obloukové zasklívání. Dutinkové polykarbonátové desky jsou vysoce odolné proti větru, nárazu a vysokým i nízkým teplotám. Díky své nižší hmotnosti se desky staly oblíbeným stavebním materiálem.

Pusťte do budovy více světla

I velké průmyslové haly potřebují uvnitř dostatek světla. V tomto případě vám můžeme vřele doporučit instalaci střešních světlíků, díky kterým dosáhnete přirozeného osvětlení v těchto důležitých prostorech. Střešní světlíky mohou být také otevíratelné a sloužit pro lepší cirkulaci vzduchu v objektu. Bodové střešní světlíky jsou také zajímavým architektonickým prvkem, kterým lze ozvláštnit jindy nudnou průmyslovou halu. Pro opravdu velké objekty se ve většině případů používají pásové střešní světlíky, které mohou být doplněny o větrací systém.

Pásové střešní světlíky pro velké průmyslové haly. Bodové střešní světlíky.

Vlastníte průmyslovou halu s parkovištěm? Potom byste neměli zapomínat na instalaci kvalitních odvodňovacích systémů. Pro vaše účely nejlépe poslouží betonové žlaby, které odolají pojezdu aut i většímu zatížení.

Hodnocení: +51 Hodnotilo uživatelů: 69 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Možnosti využití polykarbonátových desek