Na nové kancelářské technice se nevyplatí šetřit

Na nové kancelářské technice se nevyplatí šetřit
23.07.2013 15:27

Dnešní kanceláře jsou vybaveny více než tiskárnou. Stále častěji používáme různé multifunkční stroje, skartovačky na likvidování nadbytečných listů a citlivých dokumentů nebo řezačky papíru, které nám pomohou s profesionální úpravou papírů. Než si ale takové stroje pořídíte i vy, přečtěte si tento náš článek.

Kancelářská práce se dnes už neomezuje pouze na psaní a tisk. Techniky používáme mnohem víc a o to větší nároky klademe na její kvalitu. Nechceme přeci kupovat levné věci, které nám za pár týdnů nebo měsíců odejdou. Kancelářskou techniku si pořizujeme ideálně na dlouhá léta. Pokud ovšem nejsme milovníci nejmodernějších technických vychytávek, které nás svádějí k neustálé obměně. Kdybychom ale měli každý rok pořizovat to nejnovější vybavení, pak bychom se asi nedoplatili. Uznejte tedy, že "kvalita za rozumnou cenu" je mnohem vhodnější cesta, jak vybavit svou kancelář.

Kancelářské skartovačky

Vybíráme z oblíbených kancelářských pomůcek

Pokud pomineme pevný počítač nebo notebook, mezi nejčastěji kancelářskou techniku patří:

1. Multifunkční tiskárny

Tiskárna a multifunkční tiskárna neznamená totéž. Obyčejná tiskárna má pouze jedinou funkci, a tou je pochopitelně tisk dokumentů. Oproti tomu multifunkční tiskárny zvládnou i další činnosti jako je skenování a kopírování. Pravdou je, že takovéto multifunkční stroje už obyčejné tiskárny téměř vytlačily z trhu. I takové ale ještě koupíte. Pokud ale máte profi kancelář a nepotřebujete jen občas doma něco vytisknout, pak se nevyplatí šetřit. Pořiďte si multifunkční tiskárnu a ověřte si, že zvládne například oboustranné skenování více papírů najednoubarevný i černobílý tisk nebo také oboustranné kopírování.

Víte, proč řada prodejců nabízí tiskárny za extra nízké ceny? To proto, že očekávají váš dlouhodobý nákup spotřebního materiálu, kterým původní cenu tiskárny mnohonásobně přeplatíte.

2. Kancelářské skartovačky

Zde opět platí pravidlo, že se na technice nevyplatí šetřit. Jedině tak se můžete spolehnout, že vaše kancelářská skartovačka zvládne veškeré požadavky, které na ni kladete. Potřebujete čas od času skartovat CD, DVD nebo kreditní kartu? Anebo obyčejné papíry po mnoha kusech najednou? Buďte si jisti, že hromadné skartování dokumentů s citlivými údaji všechny kancelářské skartovačky nezvládnou. Vybírejte proto pečlivě, a vybavte se skartovačkou přesně dle svých potřeb. Skartovačky se rozlišují podle provozní kapacity (kolik listů najednou dokáží rozřezat) a míry utajení od 1. do 3. stupně bezpečnosti (způsob, jakým papíry rozřezávají na proužky apod.).

Řezačka papíru

3. Řezačky papíru

Divili byste se, nakolik je taková řezačka potřebná. Dnes už ji má opravdu kdekdo! Nejvíce ji však užijí profesionální kancelářekteré se zabývají úpravou dokumentů. A pracovníci z takové kanceláře by nám dali za pravdu, že řezačka papíru není jedna jako druhá. Vyplatí se pořídit jen takovou, která vyniká precizním a současně bezpečnostním provedením a také maximální přesností řezání. Při nákupu takového typu stroje je také vhodné, nechat si poradit od zkušených výrobců nebo distributorů.

Společnost VP Eurooffice s.r.o. je dodavatelem digitálních průtiskových strojů RISO od japonského výrobce RISO KAGAKU. Nabízí vám ale i další špičkové stroje pro konečnou úpravu dokumentů, kancelářskou techniku a spotřební materiál.

Jak jste postupovali při výbavě vaší kanceláře? Prozraďte nám své kroky v diskusi pod článkem.

Hodnocení: +15 Hodnotilo uživatelů: 49 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Na nové kancelářské technice se nevyplatí šetřit