Nábytek na míru vám padne jako ulitý

Nábytek na míru vám padne jako ulitý
03.06.2014 09:21

Sériový nábytek můžete mít doma prakticky ihned po jeho výběru. V  katalozích naleznete spousty různých nábytkových kusů, stejně, jako jejich varianty a sestavy. Nábytek na zakázku a na míru vyžaduje více času, pozornosti a jeho cena je vyšší. Oproti tomu však bude každý kus vašeho interiéru originální, praktický a při dobrém provedení nejspíše i  kvalitnější. Jaké jsou výhody a nevýhody nábytku na míru?

Nábytek na míru vám padne

Při výrobě nábytku na zakázku se samozřejmě berou v potaz dispozice jednotlivých místností. Každý díl se měří a upravuje podle potřeb interiéru, aby celá sestava pasovala. I atypicky řešený byt může tak splňovat praktické i estetické požadavky. Vestavěné skříně a jiný nábytek poté pasují do místnosti jako ulité.

Nechte se unést svou fantazií

Nábytek na zakázku nabízí mnohem víc, než jen skříně pro ukládání věcí. Každý kus je originál, který s výrobcem můžete promyslet a zkombinovat vzhled, který se vám bude líbit. Vybírat můžete ze široké škály dekorů, materiálů, máte možnost kombinovat dřevo například s kovem, jako niklem, hliníkem, mosazí nebo chromem, nebo dřevo spojit s kamenem. I nábytek na míru má však své meze a variace, které nelze překračovat.

Interiér s nábytkem na míru se bude lišit od ostatních originalitou a vlastním duchem, který mu můžete vdechnout sami. Můžete prakticky kouzlit s množstvím materiálů, barev, dekorů a materiálových variací.

Výhody nábytku na míru

  • přesně sedí i do atypického interiéru
  • možnost kombinace dekorů a materiálů
  • individuální rozložení poliček a přihrádek
  • větší kvalita oproti sériově vyráběnému nábytku
  • každý kus nábytku je originál

Nevýhody nábytku na míru

  • vyšší cena
  • při montáži je nutný odborný přístup
  • vyžaduje větší pozornost při výběru firmy
  • vyšší časová náročnost při zařizování

3D návrh interiéru - Alin-Moderní byt

Návrh nechte vypracovat předem

Mnoho firem, nabízejících výrobu nábytku na míru, v dnešní době nabízí nezávazné vypracování 3D návrhu. Návrh zpracují zdarma a podle vašich požadavků. Můžete si tak vybrat odborníka, jehož styl a způsob zařizování vám padne. Firmu předem můžete navštívit, nebo poslat požadavek emailem. Vypracují vám, nejčastěji pomocí speciálních počítačových programů návrh, který s vámi zkonzultují. Pokud se vám bude návrh líbit, není pro firmu problém jej zrealizovat.

Odborná montáž je půl úspěchu

Pokud vše klapne a najdete zodpovědnou firmu, která váš nábytek vyrobí podle vašich přání, máte prakticky vyhráno. Je třeba však předem zjistit, jak vypadají realizace firmy a zda jsou v ní zaměstnaní zodpovědní řemeslníci. Neodborné sestavení by mohlo nábytek poškodit, zkroutit nebo dokonce znehodnotit. Například vestavěné skříně na míru mohou být vyrobené s ohledem na různé příčky a výklenky ve zdi. Je proto třeba, aby skříně i jiný nábytek vyrobený na míru montoval odborník, který může věnovat pozornost detailům


Máte zkušenosti s realizací nábytku na míru nebo vypracováním 3D návrhu? Podělte se s námi o ně v diskuzi!

Hodnocení: +27 Hodnotilo uživatelů: 47 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Nábytek na míru vám padne jako ulitý