Nebývalý komfort vám poskytne teplovodní podlahové vytápění

Nebývalý komfort vám poskytne teplovodní podlahové vytápění
22.04.2013 10:13

Loňská zima nebyla tuhá, ale o to delší byla. Ovšem pokud trpíte syndromem studených noh, patrně vám ani papuče nepomáhaly. Máme pro vás řešení, které překonává také radiátory. Zjistěte, jak dopřát si dlažbu v kuchyni i koupelně bez toho, aby studila a jako bonus ušetříte za vytápění.

Radiátory představují nejméně efektivní způsob vytápění místnosti, ovšem z historických důvodů jsou nejrozšířenější. Doba se změnila a moderní technologie daly vzniknout teplovodnímu podlahovému vytápění. Pokud nemáte rádi zimu od nohou a líbilo by se vám, kdyby dlažba nestudila, máme pro vás jednoduchou radu. Zapomeňte na neefektivní radiátory a při rekonstrukci domu si nechte pod podlahu instalovat trubky pro podlahové vytápění. Nejen, že se vám bude žít v domácnosti mnohem lépe, ale navíc ušetříte. A to se přeci vyplatí dvojnásob.

Ověřeno: Kdo jednou okusil podlahové vytápění, nechce nic jiného. Oproti radiátorům ohřívá místnost rovnoměrně.

Trubky pro podlahové vytápění můžete položit pod libovolnou podlahovou krytinu

Co je potřeba k teplovodnímu vytápění

V první řadě zdůrazníme fakt, že trubky pro podlahové vytápění můžete položit pod libovolnou podlahovou krytinu - dlažbu, plovoucí podlahu nebo klidně beton a na něj umístit koberec. Není čeho se bát. V okruhu proudí voda o teplotě nejvýše 50°C, nedojde k poškození krytiny, a přesto vám dokáže zahřát nohy během několika minut. Ve výsledku nemusíte mít v místnosti přetopeno a příjemně vám bude již při 20°C.

Podlahové topení nevíří prach, vhodné je také pro alergiky a astmatiky.

Při realizaci zásadním způsobem zvyšuje topný výkon systémová deska podlahového topení. Vyrobena je z expandovaného EPS polystyrenu a funguje jako izolant. Tedy teplo nepředává podlaze pod sebou, ale výhradně podlahové krytině a ohřívá vzduch v místnosti.

Místnost se systémovou deskou podlahového topení nemusí hýzdit ošklivé radiátory

Nečekejte na zimu, do rekonstrukce se pusťte hned

Sice už začalo jaro a teploty postupně šplhají k 20°C, ale kdy myslíte, že je ta nejlepší doba na rekonstrukci domu a realizaci teplovodního podlahového vytápění? Přeci v době, kdy nepotřebujete topit. Až nastane zima, bude pozdě začít se ptát, co byste mohli udělat pro svůj komfort, a jak si zajistit teplo v domácnosti. Protože instalace podlahového vytápění vyžaduje zkušenosti, přenechte tuto starost odborníkům. Proto na teplovodní podlahové vytápění získáte záruku 15 let. To se vyplatí, nemyslíte?

Autor: Martin Buchta

Máte zkušenosti s podlahovým vytápěním? Podělte se s námi a ostatními čtenáři v diskuzi.

Hodnocení: +54 Hodnotilo uživatelů: 78 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Nebývalý komfort vám poskytne teplovodní podlahové vytápění