Nechte se hýčkat teplem domova a ušetřete za vytápění

Nechte se hýčkat teplem domova a ušetřete za vytápění
24.07.2012 13:49

Přiznejte se, určitě jste někdy v koutku duše pomysleli na to, jaké by to bylo, mít doma krb a při dlouhých zimních večerech trávit čas se sklenkou dobrého pití v ruce a jen tak sledovat plápolající oheň.

Kamna už dávno nejsou považována jen za prostředek pro vytopení domu či bytu. Stále častěji na ně nahlížíme jakona doplněk místnosti pro zpříjemnění atmosféry a navození pohody. Někteří na tuto idylku myslí ve dne v noci, přemlouvají druhou polovičku a hledají finance. Přitom mít vlastní kamínka už je dnes tak jednoduché a nestojí to mnoho úsilí ani peněz.

Věděli jste, že nejúčinnější krbové vložky dosahují účinnosti přes 80%?

Každý může mít vlastní krb

Levné krbové vložky

Krb je odjakživa považován za luxusnější záležitost, kterou si mohou dovolit jen movitější z nás. Opak je pravdou. Existují cenově dostupné varianty, které 100% plní jak výhřevnou, tak stylistickou funkci.

Alternativou ke klasickému vyzděnému krbu jsou tzv. krnové vložky. Dnes lze levné krbové vložky pořídit za necelých 5 000 Kč. Taková nabídka zaujme na první pohled. 

Řekněte ano krbovým vložkám

  • jsou zpravidla vyrobeny z litiny nebo ocelového plechu, jsou opatřeny skleněnými dvířky - vypadají jako uzavřený krb

  • při instalaci je nutné je osadit na podezdívku či základ a obezdít materiálem s dobrými akumulačními vlastnostmi, například šamotovými cihlami

  • je možné vést vytápění celého domu pomocí horkovzdušných rozvodů, nebo napojením vložky na stávající systém ústředního topení

Krbová kamna rychle vytopí váš dům

Chcete krb, ale nechcete výrazněji zasahovat do stávajícího stavu objektu? Pořiďte si volně stojící krbová kamna na dřevo, vyhnete se bouracím pracem a jiným nákladným stavebním úpravám. Umístit je tak můžete kamkoliv vás napadne - do obývacího pokoje stejně jako na chalupu.

Krbová kamna Krbová kamna na dřevo

Využijte výhodné nabídky a pořiďte si krbovou vložku nebo kamna s prodlouženou zárukou na 60 měsíců krby-kamna-eshop.cz. Navíc pro každého doprava ZDARMA při nákupu nad 8 000 Kč. A to se vyplatí.

Vybírejte z mnoha typů topících zařízení

  • horkovzdušná kamna
  • kamna s kapalným výměníkem
  • sporák na tuhá paliva
  • krbové vložky s teplovodním výměníkem a mnoha dalších

Moderní vychytávky aneb Ono to hoří samo

O dnešní kamna se již nemusíte starat tolik jako v době našich prababiček. Materiály jsou lehce omyvatelné a jejich vyčištění zabere sotva pár minut. Moderní kamna a krby nabízejí nesrovnatelně vyšší komfort. Lépe vybavená kamínka udržují teplotu automaticky a některá mají vestavěné zapalování. Topit v nich lze dřevem, uhlím, případně peletami.

3 důvody pro krbová kamna

  • Dřevo je stále nejlevnějším zdrojem vytápění.
  • Oživíte svůj domov.
  • Volně stojící kamna umístíte kamkoli.

Kouřovod ke každým kamnům

Jediné co mají všechny krby a kamna společné ať již jde o vestavěné nebo volné, je nutnost odvodu spalin z místnosti ven. K tomu potřebujete nerezové kouřovody a komín, který zajistí ten správný tah.

Stále máte pocit, že krby jsou výsadou bohatých? Dopřejte si to, o čem sníte, a realizujete své touhy. Pokud již máte vlastní krb, podělte se o své zkušenosti a zážitky s ním spojené. Napište nám do diskuze.

Hodnocení: +29 Hodnotilo uživatelů: 43 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Nechte se hýčkat teplem domova a ušetřete za vytápění