Nechte si zateplit dům, dokud je ještě čas!

Nechte si zateplit dům, dokud je ještě čas!
03.01.2013 12:52

Pokaždé, když vidíte svůj dům, chce se vám při pohledu na něj plakat? Jeho fasáda je už popraskaná, místy opadaná, uvnitř je vlhko, protože zdi nejsou zateplené, ale je to prostě váš domov. Vyšperkujte ho za pomocí odborné firmy, která vám provede zateplení fasády!

Nepřeceňujte své síly

Každý dům má svůj vlastní zateplovací systém. Ne pro každý se hodí zateplení polystyrenem a ne každý snese odvětranou fasádu. Proto si vždy se zateplením fasád nechte odborně poradit - předejdete tak všem nepříjemnostem, jako je následná výměna nové neodborně aplikované fasády a tím ztrátě peněz.

Správně provedená fasáda by neměla dům pouze zdobit, ale také by měla izolovat teplo, odvádět vlhkost, chránit proti vnějším vlivům jako je déšť, vítr, mráz a sníh. Pokud se chystáte stavět, je dnes téměř nemyslitelné postavit si dům bez zateplení (pokud nestavíte ze speciálních cihel, které mají vlastnosti izolovaných zdí).

Zateplení fasád

Jaké známe zateplovací systémy?

Zateplovací systém Etics

Ty základní jsou 2, a to kontaktní a bezkontaktní. Kontaktní zateplovací systémy zateplují budovu převážně zvenčí. Izolant a zeď se dotýkají. V tomto případě uvažujte o zateplovacím systému Etics. Bezkontaktní zateplovací systémy se montují tak, aby mezi izolantem a zdí vznikla mezera, a tak docházelo k odvětrávání. Tento systém je známý také pod názvem odvětrávaná fasáda.

Zateplovací systém Etics je lepená nebo hmoždinkami kotvená tepelná izolace z polystyrenu či minerální vlny.

Dům před rekonstrukcí Dům po rekonstrukci

Seznamte se se zateplovací omítkou

Schéma tepelně izolační omítkySlyšeli jste už někdy o zateplovací omítce? Jedná se o moderní způsob zateplení, který se používá na vnější plášť budovy. Není to běžná omítka, ale také to není klasické zateplení - je to zkrátka "něco mezi". Tato tepelně izolační omítka má své izolační vlastnosti, a tak snižuje prostupnost tepla stěnami. To samozřejmě souvisí i s náklady na vytápění, které jsou potom nižší.

Vše funguje na jednoduchém principu odvodu vodní páry z fasády. To umožňuje dýchání stěn a zamezuje se tak tvorbě plísní a vzlínání vlhkosti. Tloušťka zateplovací fasády i s omítkou je do 5 cm.

Autor: Martina Spěváková

Přemýšlíte o zateplení fasády?

Hodnocení: +21 Hodnotilo uživatelů: 45 líbí (+1) nelíbí (-1)

Diskuse

Příspěvky diskuse

ZpětÚvodní strana » Články » Nechte si zateplit dům, dokud je ještě čas!